Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Delpher.nl. Online inzien van bijzondere collecties.

22 november 2013

Delpher.nl biedt de mogelijkheid (bijzondere) collecties van gerenommeerde wetenschappelijke instellingen te doorzoeken.

De dienst is onlangs gelanceerd en ontsluit onder andere ruim 90.000 boeken en miljoenen kranten- en tijdschriftartikelen uit de 17e/18e/19e en 20e eeuw. Maar bijvoorbeeld ook uitgeschreven radiobulletins. Het aanbod wordt de komende tijd nog uitgebreid. Een waardevolle database, zeker het bezoeken waard.

De Universiteitsbibliotheek is één van de partners in deze nieuwe dienst.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 12:55
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.