Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verhuizing Bibliotheek Letteren begin December

12 november 2013

Vanaf 9 december start de verhuizing van de Bibliotheek Letteren naar de Universiteitsbibliotheek. De collectie en de expertise van medewerkers zijn straks voor u beschikbaar in de bibliotheek aan het Broerplein.

Collectie Letteren naar tweede verdieping UB
- Een groot gedeelte van de collectie zal geplaatst worden op de tweede etage in de UB. Het opzetten van voldoende boekenkasten is daar inmiddels in volle gang.
- Een ander deel van de boeken zal naar het opslagdepot op Zernike verhuizen. U kunt deze boeken nog steeds reserveren via de catalogus.
- De tijdschriften van Letteren worden toegevoegd aan tijdschriftencollectie op de eerste verdieping. Alle tijdschriften tesamen worden daar alfabetisch aangeboden.

Brede Universiteitsbibliotheek
Na de Bibliotheek Letteren zullen onder meer ook Archeologie en Rechten gefaseerd overgaan naar het pand aan het Broerplein. De verhuizing van de vakbibliotheken is onderdeel van de strategie om een brede bibliotheek in de binnenstad te creëren. In de toekomst blijven blijven twee locaties over: in de binnenstad de Universiteitsbibliotheek en op het Zernikecomplex de locatie in het Duisenberggebouw. De Centrale Medische Bibliotheek blijft ook gehandhaafd.

Letteren
Laatst gewijzigd:25 januari 2018 14:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...