Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verhuizing Bibliotheek Letteren begin December

12 november 2013

Vanaf 9 december start de verhuizing van de Bibliotheek Letteren naar de Universiteitsbibliotheek. De collectie en de expertise van medewerkers zijn straks voor u beschikbaar in de bibliotheek aan het Broerplein.

Collectie Letteren naar tweede verdieping UB
- Een groot gedeelte van de collectie zal geplaatst worden op de tweede etage in de UB. Het opzetten van voldoende boekenkasten is daar inmiddels in volle gang.
- Een ander deel van de boeken zal naar het opslagdepot op Zernike verhuizen. U kunt deze boeken nog steeds reserveren via de catalogus.
- De tijdschriften van Letteren worden toegevoegd aan tijdschriftencollectie op de eerste verdieping. Alle tijdschriften tesamen worden daar alfabetisch aangeboden.

Brede Universiteitsbibliotheek
Na de Bibliotheek Letteren zullen onder meer ook Archeologie en Rechten gefaseerd overgaan naar het pand aan het Broerplein. De verhuizing van de vakbibliotheken is onderdeel van de strategie om een brede bibliotheek in de binnenstad te creëren. In de toekomst blijven blijven twee locaties over: in de binnenstad de Universiteitsbibliotheek en op het Zernikecomplex de locatie in het Duisenberggebouw. De Centrale Medische Bibliotheek blijft ook gehandhaafd.

Letteren
Laatst gewijzigd:25 januari 2018 14:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...