Nieuwe service voor RUG-medewerkers en promovendi: Digitaal leveren van tijdschriftartikelen uit de UB-collectie: Pilot van 15 oktober tot en met 24 december 2013

15 oktober 2013

Vanaf dinsdag 15 oktober wordt bij het Uitleenbureau van de Universiteitsbibliotheek een pilot gehouden waarbij artikelen die u aanvraagt uit gedrukte tijdschriften uit de UB-collectie u per e-mail worden toegezonden. U hoeft de tijdschriftbanden niet meer via de catalogus aan te vragen en zelf af te halen bij de UB, maar u kunt de gewenste artikelen via PiCarta aanvragen en in uw e-mailbox verwachten.
Aan medewerkers en promovendi wordt deze service gedurende de pilot gratis aangeboden.

Het doel van de pilot is om vast te stellen of deze service in een behoefte voorziet, en om na te gaan hoe de werkprocessen verlopen. De pilot duurt tot en met 24 december. Daarna wordt besloten of en onder welke voorwaarden deze service wordt voortgezet.

HOE WERKT HET?

• U vraagt niet zoals gebruikelijk de tijdschriftband aan in de catalogus (of in SmartCat-University of Groningen Library), maar u vraagt het benodigde artikel aan in PiCarta (of in SmartCat-Libraries in the Netherlands)
  • U dient in het bezit te zijn van een IBL-account. Dit account kunt u afsluiten bij uw vakbibliotheek of bij het Uitleenbureau van de UB. Om aanvragen te kunnen plaatsen dient er een basisbedrag op uw account te staan, maar zoals gezegd worden er voor artikelaanvragen uit de UB-collectie geen kosten berekend voor medewerkers en promovendi.
  • Als u een artikel aanvraagt wordt in eerste instantie een bedrag afgeboekt van uw IBL-account, maar dit wordt meteen teruggestort wanneer het artikel is geleverd.
  • Bij uw aanvraag geeft u aan dat u e-maillevering wenst (wijze van leveren: e-mail)
  • In principe wordt de aanvraag door de UB van Groningen gehonoreerd en worden voor medewerkers en promovendi geen kosten berekend. Mocht de UB van Groningen het artikel niet kunnen leveren, dan wordt de aanvraag doorgeplaatst naar een eventuele andere Nederlandse bibliotheek die het artikel in bezit heeft. In dit geval worden uiteraard wel kosten berekend.
  • Wilt u niet dat de aanvraag wordt doorgeplaatst naar een andere bibliotheek, wanneer de UB het artikel niet kan leveren, dan dient u alle andere kandidaat-bibliotheken uit te vinken bij uw aanvraag
  • De pilot e-maillevering geldt alleen voor gedrukte tijdschriften uit de UB-collectie, dus niet voor tijdschriften uit de collecties van de vakbibliotheken
  • Wellicht ten overvloede: artikelen uit elektronische tijdschriften uit de UB-collectie zijn voor u altijd toegankelijk via het RuG-netwerk.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw vakbibliotheek of bij het Uitleenbureau van de UB, tel. 8034, e-mail: uitleenbureau-bibliotheek@rug.nl

Laatst gewijzigd:03 februari 2017 15:28
printOok beschikbaar in het: English