Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Inschrijving Leergang Cultuuronderwijs geopend

29 oktober 2013

De inschrijving voor de tweede editie van de leergang cultuuronderwijs is geopend. De leergang start in februari 2014. Verschillende aspecten van cultuuronderwijs (cultuur, media, kunsten, erfgoed) worden in hun onderlinge samenhang besproken. Gerichte oefeningen stellen de deelnemers in staat met de opgedane kennis de eigen beroepspraktijk te analyseren. Er wordt een stevig, wetenschappelijk gefundeerd kader aangeboden, dat de cursist in staat stelt om op cultuuronderwijs te reflecteren. De cursisten sluiten de leergang af met een essay, waarin zij een begin maken met een analyse van de eigen werkpraktijk.

Doelgroep

Deze leergang, onder leiding van Barend van Heusden en Eelco van Es bestaat uit negen modules, waaronder een seminar rond de eindconferentie Cultuur in de Spiegel. De leergang is bestemd voor leidinggevenden, opleiders, beleidsmedewerkers en ontwikkelaars in het cultuureducatieve veld. De deelnemers zullen worden geselecteerd op grond van opleiding, achtergrond en ervaring. Het schrijven van een kort opstel (500 woorden) maakt deel uit van de selectieprocedure.

Gastdocenten zijn o.a. Arjo Klamer(EUR) en Jan Masschelein(KULeuven).

Voor uitgebreide informatie over de leergang en de aanmeldingsprocedure gaat u naar de informatiepagina. U kunt ook contact opnemen met de coördinator, dr. Eelco van Es, e.van.es@rug.nl; telefoonnummer 0503637363.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:35

Meer nieuws