Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Inschrijving Leergang Cultuuronderwijs geopend

29 oktober 2013

De inschrijving voor de tweede editie van de leergang cultuuronderwijs is geopend. De leergang start in februari 2014. Verschillende aspecten van cultuuronderwijs (cultuur, media, kunsten, erfgoed) worden in hun onderlinge samenhang besproken. Gerichte oefeningen stellen de deelnemers in staat met de opgedane kennis de eigen beroepspraktijk te analyseren. Er wordt een stevig, wetenschappelijk gefundeerd kader aangeboden, dat de cursist in staat stelt om op cultuuronderwijs te reflecteren. De cursisten sluiten de leergang af met een essay, waarin zij een begin maken met een analyse van de eigen werkpraktijk.

Doelgroep

Deze leergang, onder leiding van Barend van Heusden en Eelco van Es bestaat uit negen modules, waaronder een seminar rond de eindconferentie Cultuur in de Spiegel. De leergang is bestemd voor leidinggevenden, opleiders, beleidsmedewerkers en ontwikkelaars in het cultuureducatieve veld. De deelnemers zullen worden geselecteerd op grond van opleiding, achtergrond en ervaring. Het schrijven van een kort opstel (500 woorden) maakt deel uit van de selectieprocedure.

Gastdocenten zijn o.a. Arjo Klamer(EUR) en Jan Masschelein(KULeuven).

Voor uitgebreide informatie over de leergang en de aanmeldingsprocedure gaat u naar de informatiepagina. U kunt ook contact opnemen met de coördinator, dr. Eelco van Es, e.van.es@rug.nl; telefoonnummer 0503637363.

Laatst gewijzigd:06 februari 2019 14:43

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.