Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

President’s Journal: Ontvangst delegatie Shanghai Jiao Tong University

21 oktober 2013

Donderdag 17 oktober ontving collegevoorzitter Sibrand Poppema een delegatie van het Energy Research Institute van de Shanghai Jiao Tong University (SJTU) onder leiding van Professor Zhen Huang, vicepresident van de SJTU.

Poppema ondertekende namens de Energy Academy Europe en de Rijksuniversiteit Groningen een ‘Memorandum of Understanding’ met het Energy Research Institute van Shanghai Jiao Tong University. Met de overeenkomst formaliseren beide partijen hun intentie om samen te werken op het gebied van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten. Gezamenlijk hopen zij op die manier de transitie naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening te ondersteunen. In Groningen bespraken Poppema en Zhen Huang onder meer de mogelijkheden voor uitwisselingen van studenten, gezamenlijke opleiding van PhD's en gezamenlijk onderzoek.

Laatst gewijzigd:29 januari 2018 15:42

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...