Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Multimediawedstrijd RUG voor scholieren

10 oktober 2013

Scholieren die het leuk vinden om met beeld en geluid te werken, kunnen in de herfstvakantie hun hart ophalen. De RUG nodigt hen uit om mee te doen aan de online multimediawedstrijd Jouw Rusland die ze organiseert in het kader van het Rusland-Vriendschapsjaar. Inzenden kan tot en met 20 november 2013.

Jouw Rusland

De Rijksuniversiteit Groningen nodigt scholieren (basis- en voortgezet onderwijs) in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland uit om een multimediapresentatie te maken over hun beeld van Rusland. Dit kan van alles zijn: filmpje, stop-motion, muziekstuk, prezi, digitale strip – op de website van Jouw Rusland staan voorbeelden ter inspiratie. Gebruik je fantasie: grappig of serieus, strak of kleurrijk, historisch of actueel – zolang het maar over Rusland gaat.

Week van de Russische Taal en Cultuur

De prijsuitreiking vindt 29 november plaats in de Week van de Russische Taal en Cultuur te Groningen. Deze organiseert de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de Universiteit van Tver (Rusland) tussen 25 en 30 november in het kader van een nieuw uitwisselingsproject. In de Week van de Russische Taal en Cultuur worden diverse workshops over Rusland verzorgd door docenten uit binnen- en buitenland.

Tver

De stad Tver (ca. 400.000 inwoners) is een belangrijk sociaal en economisch knooppunt aan de weg van Moskou naar Sint-Petersburg. Haar ligging aan de Wolga heeft een grote rol gespeeld in de rijke historie van deze stad, die teruggaat tot in de middeleeuwen.

Parallel aan de multimediawedstrijd in Noord-Nederland wordt in Tver en omgeving ook een wedstrijd voor jongeren gehouden, maar dan met Nederland als thema. De resultaten hiervan zullen tijdens de Week van de Russische Taal en Cultuur ook in Groningen te zien zijn.

Meer informatie

De deadline van de wedstrijd is 20 november 2013. Ouders, leerkrachten en overige geïnteresseerden die met kinderen aan de slag willen rondom het thema Rusland verwijzen we naar het lespakket. Voor overige vragen: dr. Peter Houtzagers, h.p.houtzagers@rug.nl

Laatst gewijzigd:29 januari 2019 16:44

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.