Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Recordaantal bezoekers op open dag

06 oktober 2013
Zpannend Zernike 2013

De open dag op zondag 6 oktober heeft een recordaantal bezoekers opgeleverd. Maar liefst 650 bezoekers wisten de weg naar het KVI te vinden. Daar konden ze rondlkijken bij de AGOR-deeltjesversneller, verschillende onderzoeksgroepen en technische afdelingen. In twee lezingen werd uitleg gegeven over protonentherapie en het afremmen van moleculen. Kinderen konden een puzzeltocht doen, hun eigen elektromotortje bouwen, geschminkt worden als piraat en een stikstofijsje eten.

De open dag van het KVI is onderdeel van "Zpannend Zernike", de campusbrede open dag van de Zernike Campus Groningen, en van het nationale Weekend van de Wetenschap. Op de hele campus zijn tijdens de open dag 2000 bezoekers geteld. In het kader van het landelijke thema "Schatkamers" konden kinderen "schatten" verzamelen bij de deelenemende instellingen op de Zernike Campus. Voor minimaal twee schatten kregen ze een schatkistje.

> Fotoreportage

> Video-impressie (TV Noorrd)

Laatst gewijzigd:31 oktober 2016 11:58
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...