Recordaantal bezoekers op open dag

06 oktober 2013
Zpannend Zernike 2013

De open dag op zondag 6 oktober heeft een recordaantal bezoekers opgeleverd. Maar liefst 650 bezoekers wisten de weg naar het KVI te vinden. Daar konden ze rondlkijken bij de AGOR-deeltjesversneller, verschillende onderzoeksgroepen en technische afdelingen. In twee lezingen werd uitleg gegeven over protonentherapie en het afremmen van moleculen. Kinderen konden een puzzeltocht doen, hun eigen elektromotortje bouwen, geschminkt worden als piraat en een stikstofijsje eten.

De open dag van het KVI is onderdeel van "Zpannend Zernike", de campusbrede open dag van de Zernike Campus Groningen, en van het nationale Weekend van de Wetenschap. Op de hele campus zijn tijdens de open dag 2000 bezoekers geteld. In het kader van het landelijke thema "Schatkamers" konden kinderen "schatten" verzamelen bij de deelenemende instellingen op de Zernike Campus. Voor minimaal twee schatten kregen ze een schatkistje.

> Fotoreportage

> Video-impressie (TV Noorrd)

Laatst gewijzigd:31 oktober 2016 11:58
printView this page in: English