Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Klaas van Veen benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde

10 oktober 2013

Klaas van Veen wordt per 1 november 2013 benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde, in het bijzonder de ontwikkeling van beroepsvaardigheden van leraren.

De leerstoel wordt ondergebracht bij de basiseenheid Lerarenopleiding van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en heeft primair betrekking op het opleiden van leraren en onderzoek naar de ontwikkeling van de beroepsvaardigheden van leraren.

Het onderzoek richt zich op de ontwikkeling die leraren gedurende hun loopbaan doormaken in hun kennis en vaardigheden in hun vak, hun vakdidactiek en hun algemeen pedagogisch-didactische vaardigheden. In dit onderzoek wordt bijzondere aandacht besteed aan het vraagstuk of deze vaardigheden en de ontwikkeling daarin gepaard gaan met betere resultaten en leerwinst van leerlingen.

Dr. Klaas van Veen doorliep de pabo in Zwolle en studeerde daarna Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2003 promoveerde hij in Nijmegen op het proefschrift 'Teachers' emotions in a context of reforms'. Daarna werd hij universitair docent aan de Radbouduniversiteit en bij het Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing van de Universiteit Leiden. Momenteel is hij projectleider van het Landelijke Expertisecentrum Leren van Docenten.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:55

Meer nieuws