Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Klaas van Veen benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde

10 oktober 2013

Klaas van Veen wordt per 1 november 2013 benoemd tot hoogleraar Onderwijskunde, in het bijzonder de ontwikkeling van beroepsvaardigheden van leraren.

De leerstoel wordt ondergebracht bij de basiseenheid Lerarenopleiding van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en heeft primair betrekking op het opleiden van leraren en onderzoek naar de ontwikkeling van de beroepsvaardigheden van leraren.

Het onderzoek richt zich op de ontwikkeling die leraren gedurende hun loopbaan doormaken in hun kennis en vaardigheden in hun vak, hun vakdidactiek en hun algemeen pedagogisch-didactische vaardigheden. In dit onderzoek wordt bijzondere aandacht besteed aan het vraagstuk of deze vaardigheden en de ontwikkeling daarin gepaard gaan met betere resultaten en leerwinst van leerlingen.

Dr. Klaas van Veen doorliep de pabo in Zwolle en studeerde daarna Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2003 promoveerde hij in Nijmegen op het proefschrift 'Teachers' emotions in a context of reforms'. Daarna werd hij universitair docent aan de Radbouduniversiteit en bij het Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing van de Universiteit Leiden. Momenteel is hij projectleider van het Landelijke Expertisecentrum Leren van Docenten.

Laatst gewijzigd:29 maart 2019 07:02
View this page in: English

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...