Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Zijn we creatiever in groepsverband? Lezing met Faems en Nijstad op 8 oktober

04 oktober 2013

Sprekers: Bernard Nijstad, Dries Faems en Peter van Strien

Datum: Dinsdag 8 oktober 2013
Tijd & plaats: 20.00 - 22.00 uur | Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Kaarten: studenten en SGG leden gratis | overig: €3,-
Meer informatie en reserveren: Studium Generale


Bernard Nijstad, sociaal psycholoog en hoogleraar HR managment en organisatiegedrag aan de FEB, zal een korte lezing geven over zijn onderzoek naar creativiteit in groepen. Vervolgens gaat hij in gesprek met Dries Feams, FEB hoogleraar innovatie en organisatie, en Pieter van Strien emeritus hoogleraar psychologie en schrijver van het boek ‘Psychologie van de wetenschap’.

Creativiteit

Vaak richt onderzoek naar creativiteit zich op het individu. Maar, roepen veel wetenschappers, het romantische beeld van de creatieve eenling op de zolderkamer is achterhaald. Creativiteit en innovatie zijn vaker een collectief proces gebaseerd op sociale interacties. Artistieke creaties, innovatieve ideeën en wetenschappelijke doorbraken zijn zelden het gevolg van de geniale inzichten van een enkeling, meestal is het een gevolg van samenwerking van mensen of groepen mensen. Om innovatie te stimuleren structureren organisaties en bedrijven het werk tegenwoordig steeds vaker rond groepen en teams. Wie kent ze niet, de brainstorm-middagen om nieuwe ideeën te generen. Hoe meer mensen hoe meer ideeën, het klinkt logisch, maar werkt dat ook zo? Zijn we creatiever in groepsverband? En welke wisselwerking is nodig om tot de beste presentaties te komen?

Nijstad
Nijstad
Faems
Faems
Laatst gewijzigd:01 februari 2023 10:50

Meer nieuws

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...

  • 09 april 2024

    New issue FEB Research Newsletter

    We are proud to present the spring 2024 edition of the FEB Research Newsletter.

  • 08 april 2024

    Nieuwe essayreeks: Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD

    De eerste editie is uit van de gratis essayreeks van UGBS over duurzaamheidsverslaggeving sinds de CSRD. Met tips voor ondernemers. Abonneer om op de hoogte te blijven van nieuwe edities.