Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zijn we creatiever in groepsverband? Lezing met Faems en Nijstad op 8 oktober

04 oktober 2013

Sprekers: Bernard Nijstad, Dries Faems en Peter van Strien

Datum: Dinsdag 8 oktober 2013
Tijd & plaats: 20.00 - 22.00 uur | Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Kaarten: studenten en SGG leden gratis | overig: €3,-
Meer informatie en reserveren: Studium Generale


Bernard Nijstad, sociaal psycholoog en hoogleraar HR managment en organisatiegedrag aan de FEB, zal een korte lezing geven over zijn onderzoek naar creativiteit in groepen. Vervolgens gaat hij in gesprek met Dries Feams, FEB hoogleraar innovatie en organisatie, en Pieter van Strien emeritus hoogleraar psychologie en schrijver van het boek ‘Psychologie van de wetenschap’.

Creativiteit

Vaak richt onderzoek naar creativiteit zich op het individu. Maar, roepen veel wetenschappers, het romantische beeld van de creatieve eenling op de zolderkamer is achterhaald. Creativiteit en innovatie zijn vaker een collectief proces gebaseerd op sociale interacties. Artistieke creaties, innovatieve ideeën en wetenschappelijke doorbraken zijn zelden het gevolg van de geniale inzichten van een enkeling, meestal is het een gevolg van samenwerking van mensen of groepen mensen. Om innovatie te stimuleren structureren organisaties en bedrijven het werk tegenwoordig steeds vaker rond groepen en teams. Wie kent ze niet, de brainstorm-middagen om nieuwe ideeën te generen. Hoe meer mensen hoe meer ideeën, het klinkt logisch, maar werkt dat ook zo? Zijn we creatiever in groepsverband? En welke wisselwerking is nodig om tot de beste presentaties te komen?

Nijstad
Nijstad
Faems
Faems
Laatst gewijzigd:06 februari 2018 14:25

Meer nieuws