Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Winnaar catalogusprijsvraag: SmartCat

01 oktober 2013

Dinsdag 1 oktober werd in de nieuwe learning grid van de Universiteitsbibliotheek door directeur Marjolein Nieboer een iPad Mini uitgereikt aan bibliotheekmedewerker Joost Driesens. Hij bedacht een naam voor de nieuwe catalogus van de bibliotheek: SmartCat.

De prijswinnaar had maar liefst 17 namen ingezonden, een schot hagel kun je gerust zeggen, maar dus ook een schot in de roos. Marjolein Nieboer blikte even terug op de inzending voor de prijsvraag:

  • Er werden veel kattennamen ingezonden: StartCat, WebCat, RoofCat, ToolCat, SuperCat.
  • Ook een paar hondennamen verdienen een eervolle vermelding: Speurhond, Tracker Dog.
  • En verder UBBO en ook Emmius, AllesZoeker...
  • Allerlei RUG variaties: RUGQuest, RUGwise, TeRUGvinden, teRUGzoeker...
  • En verder The Librarian, CataLogica, Harvester, SearchMaster, Mastermind, OneSearch, en namen uit de mythologie.

Wat is SmartCat?
SmartCat is de eerste tool die ook echt onze gehele collectie ontsluit: onze catalogus met boeken en tijdschriften, maar daarnaast ook alle full-text artikelen in ons e-journalbezit plus eigen RUG-publicaties uit de repositories.

Voor wie is SmartCat?
Studenten en medewerkers (vooral studenten) zullen meer dan voorheen worden geattendeerd op de full text toegang tot e-journals en e-books; vanuit SmartCat zijn ze daar maar één muisklik van verwijderd. Dat vergroot ook de zichtbaarheid van en het bewustzijn over de Bibliotheek als informatieleverancier.

SmartCat is ook handig voor de bibliotheek zelf. SmartCat vervangt op termijn (binnen twee jaar) onze huidige Catalogus en ook Picarta, die gaan verdwijnen.

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:38

Meer nieuws