Graduate School of Science krijgt NWO-subsidie voor jong wetenschapstalent

07 september 2013

In het kader van het Graduate Programme heeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een subsidie van 800.000 euro toegekend aan de Graduate School of Science en het Zernike Institute for Advanced Materials van de Rijksuniversiteit Groningen.

De subsidie wordt toegekend aan graduate schools met een excellente onderwijs- en onderzoeksomgeving en is bedoeld voor het opleiden van jonge onderzoekers.

De Graduate School of Science zal met deze financiële impuls vier promovendi in de Nanoscience aanstellen, die met name worden aangetrokken vanuit het topmasterprogramma van het Zernike Institute. Dankzij het NWO Graduate Programme kunnen deze promovendi hun eigen onderzoeksproject opzetten en uitvoeren. Dit onderzoek kan worden uitgevoerd binnen het Centre of Excellence Programme (dieptestrategie), dat zich met name richt op nanostructuren in materialen voor elektromagnetische functionaliteit en bio-moleculaire en bio-geïnspireerde functionaliteit.

In eerdere ronden van het Graduate Programme ontving de Graduate School of Science al een subsidie voor evolutionaire biologie (2011) en synthetische biologie (2012).

Bron: Persbericht NWO [KK1]

Meer informatie: Prof. dr. T.T.M. Palstra, t.t.m.palstra@rug.nl, tel. 050-363 9631

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English