Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Marc Hertogh: 'Laat burgers via app ideeën aandragen voor rechtspraak'

11 september 2013

Burgers niet laten klagen over de rechtspraak, maar ze uitnodigen om via een speciale App zelf verbeteringen aan te dragen. Op dit vernieuwende onderzoeksidee kan gestemd worden in een wedstrijd rond het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het onderzoeksplan met de meeste stemmen wordt uitgevoerd. “Deze vorm van crowdsourcing levert misschien allerlei ideeën op waar deskundigen niet op komen”, aldus hoogleraar rechtssociologie Marc Hertogh op Rechtspraak.nl. Hij roept iedereen op voor 30 september te gaan stemmen. Kijk ook naar het filmpje dat het onderzoeksidee promoot.

Laatst gewijzigd:22 juni 2020 12:34

Meer nieuws