Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-hoogleraar Jouke van Dijk gekozen tot President van de European Regional Science Association (ERSA)

10 september 2013

Tijdens het 53e jaarlijkse congres in het Italiaanse Palermo is prof.dr. Jouke van Dijk gekozen tot President van de European Regional Science Association (ERSA) voor een periode van vijf jaar.

Jouke van Dijk (1956) is hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en Voorzitter/Directeur van de Waddenacademie-KNAW. ERSA is een internationale organisatie met ca. 3.500 leden die zijn aangesloten bij 17 Europese secties die zijn ingedeeld naar taal of geografische ligging. De leden zijn onderzoekers en beleidsmakers werkzaam bij universiteiten, onderzoeksinstituten en overheden op het terrein van economische geografie, ruimtelijke economie en regionaal beleid en ontwikkeling.

Het doel van ERSA is het bevorderen van de Regional Science als wetenschapsgebied, o.a. door het organiseren van het jaarlijkse Europese congres met rond de 1000 deelnemers en de jaarlijkse Summerschool voor jonge wetenschappers uit heel Europa. Daarnaast worden in tal van plaatsen in Europa kleinere thematische workshops georganiseerd waar wetenschap en beleid elkaar ontmoeten.

ERSA wordt bestuurd door de President en de ERSA-Council waarin alle 17 secties vertegenwoordigd zijn en zij worden daarbij ondersteund door het European Organising Commitee en het ERSA Office dat gezeteld is in Louvain-la-Neuve, Belgie.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....