Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eduard Verhagen benoemd tot hoogleraar Algemene Kindergeneeskunde

24 september 2013

Mr. dr. A.A.E. Verhagen is per 1 september 2013 benoemd tot hoogleraar Algemene Kindergeneeskunde, in het bijzonder de palliatieve zorg voor kinderen, in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Eduard Verhagen (Haarlem, 1962) studeerde Rechten en Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend specialiseerde hij zich in de Kindergeneeskunde in het St. Elisabeth Hospitaal op Curaçao en het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. In 2000 kwam Verhagen naar Groningen om zijn loopbaan te vervolgen in het Beatrix Kinderziekenhuis. Met zijn onderzoek heeft Verhagen grote expertise opgebouwd op het raakvlak tussen medische ethiek en medisch handelen. Hiermee legde hij de basis voor het ‘Groningen protocol’ over de levensbeëindiging van pasgeboren kinderen dat in 2006 is gepubliceerd en tot wereldwijde reacties heeft geleid. Sinds 2012 is Verhagen waarnemend hoofd van de Afdeling Kindergeneeskunde van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Het onderzoek van prof. mr. dr. A.A.E. Verhagen is gericht op de palliatieve zorg aan kinderen. De besluitvorming bij ernstig zieke pasgeborenen en de ontwikkeling van evidence-based richtlijnen over palliatieve zorg bij kinderen staan daarbij centraal.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:55
printView this page in: English

Meer nieuws