About usNews and EventsNews articles

Dubbellezing over Siberische volken

26 september 2013

Op maandag 30 september 2013 geven nieuwe directeur van het Arctisch Centrum, Peter Jordan en Nenet onderzoekster Roza Laptander een dubbellezing over Siberische volken.

In zijn lezing zal Peter Jordan zich richten op de rijke cultuurhistorie van Noord West Siberië. Hij zal speciale aandacht besteden aan het Siberische volk de Khanty. In het tweede deel van de avond zal Roza Laptander meer ingaan op een andere bevolkingsgroep namelijk de Nenet. Zij verzamelt, documenteert, beschrijft en analyseert de verhalen van de Nenets, de zogenaamde 'oral history'.

Peter Jordan is directeur van het Arctisch Centrum en hoogleraar Arctische en Antarctische Studiën. Roza Laptander is onderzoekster bij het Arctisch Centrum in Rovaniemi, Finland.

Waar Arctisch Centrum, Aweg 30 Groningen
Wanneer maandag 30 september 2013
Hoe laat 19:30 uur
Toegang € 2,- (incl. koffie en thee)