Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

President’s Journal: Zes Nederlandse universiteiten in top-100 wereldwijd

10 september 2013

De NOS interviewde Sibrand Poppema over de top 100 notering van de Rijksuniversiteit Groningen in de toonaangevende QS ranking. Zes Nederlandse universiteiten behoren op die ranglijst tot de beste 100 van de wereld. Voor de RUG is dat de eerste keer. Daarmee staat zij nu in de drie belangrijkste ranglijsten in de top 100. Slechts een zeer selecte groep universiteiten wereldwijd heeft deze status.

Beluister het interview met Poppema op Radio 1.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...