Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Michael Stewart Foley hoogleraar American Studies, in het bijzonder politieke cultuur en theorievorming

10 september 2013
Michael Stuart Foley

Dr. Michael Stewart Foley is per 1 augustus 2013 aan de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar American Studies, in het bijzonder politieke cultuur en theorievorming. Foley studeerde Geschiedenis aan de University of New Hampshire, waar hij ook promoveerde in 1999. Tot voor kort was hij werkzaam als Senior Lecturer in American History aan de University of Sheffield.

Foley is een historicus met als specialisme politieke cultuur. Zijn onderzoeksterreinen zijn met name 'social movements' en de invloed van muziek op politieke cultuur. Hij zal de bestudering van de Verenigde Staten als historische, politieke, sociale en economische entiteit vooral verrichten vanuit een inter-Amerikaanse context, het zogenaamde Americas-perspectief.

De RUG is in Nederland de enige universiteit die zowel een bachelor- als een masterprogramma American Studies aanbiedt.

Meer informatie

www.rug.nl/staff/m.s.foley/

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.