Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Opening Shared Lecture Collegezaal Harmonie

05 september 2013
sharedlectures

Vanuit de Harmonie een college geven aan een groep studenten in Nijmegen? Een gastspreker uit Nieuw-Zeeland aan het woord laten tijdens uw college? Spreken tijdens een congres in Hawaï, daarna college geven in Bilbao en na afloop nog even schaatsen bij Earnewâld? Dankzij de herinrichting van een van de collegezalen in de Harmonie tot Shared Lecture collegezaal is dit nu allemaal mogelijk. Op maandag 16 september tussen 13:00 en 14:00 zal deze zaal in gebruik worden genomen door Dirk-Jan Wolffram, portefeuillehouder Onderwijs van de Faculteit der Letteren.

Datum: maandag 16 september 2013

Locatie: 1312-030 (begane grond Harmonie)

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de opening van de zaal!

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13:00 Ontvangst
  • 13:05 Officiële opening door Dirk-Jan Wolffram, portefeuillehouder Onderwijs
  • 13:10 Dr. Asier Altuna, Director of the Master of Arts in Euroculture, University of Deusto, Bilbao (via videoconferencing)
  • 13:30 Sake Jager, Hoofd ICT&Onderwijs Letteren
  • 13:40 Demonstratie door Adri Mathlener (CIT, via videoconferencing) en Herman van Calker (AV-dienst Letteren/rechten)

In verband met de catering vragen wij u om uw aanwezigheid vóór donderdag 12 september 12:00 door te geven aan het ICTOL ( ictol rug.nl )

Met de inrichting van de zaal biedt de faculteit aan docenten de mogelijkheid tot nieuwe vormen van samenwerking met andere instellingen, waarbij de afstand wordt overbrugd door het gebruik van videoconferencing. De zaal is uitgerust met vier monitoren, waardoor zowel de studenten als de docent zien wat er op de andere locatie gebeurt. Via twee camera’s kan men elders zowel de studenten in de zaal als de docent zien. Door het handig plaatsen van een aantal microfoons is iedereen in de zaal op de andere locatie goed verstaanbaar, zodat een vloeiende interactie tussen de deelnemers in de twee zalen mogelijk is. De zaal, die een capaciteit van 30 personen heeft, is daarmee ook geschikt voor actieve werkvormen. Een aanwezige medewerker van de AudioVisuele dienst zorgt voor de technische ondersteuning en de bediening van de apparatuur.

Tijdens de openingsbijeenkomst op 16 september zal Dirk-Jan Wolffram toelichten welke mogelijkheden het Faculteitsbestuur Letteren ziet voor het gebruik van deze zaal. Via een live verbinding met de Donald Smitszaal, een vergelijkbare zaal in de Zernikeborg (CIT) kan men ervaren hoe het is om rechtstreeks in verbinding te staan met een andere collegezaal. Adri Mathlener, video-expert van het CIT, zal vanuit die zaal de mogelijkheden presenteren aan de hand van een presentatie over de shared lectures die de RUG organiseert in samenwerking met Osaka University. Mogelijk zal ook een korte sessie met een buitenlandse universiteit in het programma worden opgenomen. Tot slot zal het ICTOL in samenwerking met de AV-dienst Letteren/Rechten de mogelijkheden van de zaal presenteren, waarna er uitgebreid gelegenheid is tot het stellen van vragen en het zelf uitproberen van de apparatuur.

Meer informatie

André Rosendaal, ICTOL (a.j.m.rosendaal@rug.nl)

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 16:47

Meer nieuws