Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Call for Applications: Dirk Smilde Scholarship 2013-2014 at the Qumran Institute

25 september 2013

In addition to the Dirk Smilde Fellowship, the Qumran Institute of the Faculty of Theology and Religious Studies (University of Groningen) is delighted to present the Dirk Smilde Scholarship for excellent PhD students and postdocs in the fields of Hebrew Bible, early Judaism and Dead Sea Scrolls.

The scholarship amounts to € 1,000 a month. Regarding the duration of the scholarship, we offer a range between a minimum of three and a maximum of six months. This should start January 2014 at the earliest and end July 2014 at the latest.

Simultaneously, the 2013-2014 Dirk Smilde Fellow Prof. Dr. Steve Mason (University of Aberdeen) will also reside at the Qumran Institute of the Faculty of Theology and Religious Studies from January to May 2014.

The proposed research should fit within the Qumran Institute’s research theme “Cultural Encounters in the Ancient World”.

Awards are made on academic merit, evaluated by an academic committee.

Call for Applications

To apply, please submit the following materials no later than October 31, 2013:

1. A letter of interest and the duration of the stay in Groningen
2. A complete CV
3. A description of the proposed research project
4. Published or unpublished work related to the project
5. Any other materials that you believe would be helpful in helping the selection committee evaluate your scholarship application
6. Two letters of recommendation

The Qumran Institute welcomes applications for the Dirk Smilde Scholarship. The deadline for submission is 31 October 2013. Applications for the scholarship should be submitted to the secretary of the Qumran Institute, Ms. Willeke van de Pol: w.c.van.de.pol@rug.nl

Further enquiries should be addressed to the Director of the Qumran Institute, Prof. Dr. Mladen Popović: m.popovic@rug.nl

Laatst gewijzigd:12 september 2014 16:47

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....