Ethische grenzen van gedragsbeïnvloeding

27 augustus 2013

Wanneer wordt gedragsbeïnvloeding manipulatie? Moet vleesconsumptie worden ontmoedigd door afschrikwekkende slachtfoto's? In een essay geschreven op verzoek van de Raad van de leefomgeving en infrastructuur (RLI) verkent dr. Frank Hindriks de grenzen van overheidsbeleid dat erop gericht is de samenleving te verduurzamen.

Dit essay met als titel 'De burger als virtuele auteur’  is samen met bijdragen van dr. M.F. Wesseling (KNMG), Prof.dr. M. Korthals (Wageningen universiteit) en Prof.dr. L. Bovens (London School of Economics) op 22 augustus gepubliceerd op de website van de Raad in de bundel Duurzame gedragspatronen: Ethische aspecten van gedragsbeïnvloeding door de overheid voor verduurzaming van de samenleving.

RLI gebruikt de essays ter voorbereiding van het advies 'Duurzame Gedragspatronen' dat eind 2013 wordt verwacht.

Laatst gewijzigd:17 oktober 2016 15:28
printOok beschikbaar in het: English