Bart Streumer benoemd tot adjunct hoogleraar Politieke filosofie en ethiek

30 augustus 2013
Adjunct hoogleraar Bart Streumer

Dr. Bart Streumer is met ingang van 1 september 2013 benoemd tot adjunct-hoogleraar Politieke filosofie en ethiek aan de Faculteit Wijsbegeerte.

Streumer (1972) studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de University of Reading in het Verenigd Koninkrijk, waar hij ook promoveerde op een proefschrift getiteld Reasons, Reasoning and Free Will.

Hij werkte als research fellow aan de University of Cambridge en als lecturer (UD) en vervolgens reader (UHD) aan de University of Reading. Artikelen van zijn hand zijn verschenen in vooraanstaande internationale tijdschriften als Philosophical Studies, Philosophy and Phenomenological Research, de Australasian Journal of Philosophy en de Journal of Philosophy.

Aan de RUG gaat hij onderzoek doen naar het verband tussen morele verantwoordelijkheid en sociaal-economische gelijkheid.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:13 juni 2016 10:21
printOok beschikbaar in het: English