Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO-aanvragen van Onderzoekschool Mediëvistiek gehonoreerd

30 augustus 2013

De Onderzoekschool Mediëvistiekheeft in het kader van het NWO-Graduate Programme 4 AiO-plaatsen toegewezen gekregen met haar programma Communication and the Exploitation of Knowledge. De leerstoelgroep Middeleeuwse Geschiedenis van de RUG is penvoerder.

Het gaat om een samenhangend onderwijs- en onderzoekprogramma voor zowel de Masterfase als het promotietraject. Het binnenhalen van deze aanvraag betekent dat de geboden onderwijs- en onderzoekomgeving excellent zijn.

Doel is aankomende promovendi meer vrijheid te geven zelf een onderzoek op te zetten.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...