Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO-aanvragen van Onderzoekschool Mediëvistiek gehonoreerd

30 augustus 2013

De Onderzoekschool Mediëvistiekheeft in het kader van het NWO-Graduate Programme 4 AiO-plaatsen toegewezen gekregen met haar programma Communication and the Exploitation of Knowledge. De leerstoelgroep Middeleeuwse Geschiedenis van de RUG is penvoerder.

Het gaat om een samenhangend onderwijs- en onderzoekprogramma voor zowel de Masterfase als het promotietraject. Het binnenhalen van deze aanvraag betekent dat de geboden onderwijs- en onderzoekomgeving excellent zijn.

Doel is aankomende promovendi meer vrijheid te geven zelf een onderzoek op te zetten.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...