Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Tom Koole hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen

27 augustus 2013
Tom Koole

Dr. Tom Koole is per 1 augustus 2013 aan de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen, in het bijzonder: taal en sociale interactie. Hij doet onderzoek naar taalgebruik in gesprekken, in het bijzonder de interactie tussen docenten en leerlingen en de interactie in 112-alarmgesprekken.

Tom Koole (1955) studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1994 op het proefschrift 'The construction of intercultural discourse; team discussions of educational advisers' (met Jan D. ten Thije). Koole was tot voor kort universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht.

Meer informatie:

Prof. dr. Tom Koole, www.rug.nl/staff/tom.koole

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...

 • 29 april 2019

  Jongeren lezen graag over leeftijdgenoten

  Als jongeren lijken op de hoofdpersoon in een verhaal, kan dat positief bijdragen aan de overtuigingskracht van dat verhaal. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschappers Joëlle Ooms, John Hoeks en Carel Jansen van de RUG. Deze conclusie kan...