Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Tom Koole hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen

27 augustus 2013
Tom Koole

Dr. Tom Koole is per 1 augustus 2013 aan de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen, in het bijzonder: taal en sociale interactie. Hij doet onderzoek naar taalgebruik in gesprekken, in het bijzonder de interactie tussen docenten en leerlingen en de interactie in 112-alarmgesprekken.

Tom Koole (1955) studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1994 op het proefschrift 'The construction of intercultural discourse; team discussions of educational advisers' (met Jan D. ten Thije). Koole was tot voor kort universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht.

Meer informatie:

Prof. dr. Tom Koole, www.rug.nl/staff/tom.koole

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 16:46

Meer nieuws