Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tom Koole hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen

27 augustus 2013
Tom Koole

Dr. Tom Koole is per 1 augustus 2013 aan de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen, in het bijzonder: taal en sociale interactie. Hij doet onderzoek naar taalgebruik in gesprekken, in het bijzonder de interactie tussen docenten en leerlingen en de interactie in 112-alarmgesprekken.

Tom Koole (1955) studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1994 op het proefschrift 'The construction of intercultural discourse; team discussions of educational advisers' (met Jan D. ten Thije). Koole was tot voor kort universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht.

Meer informatie:

Prof. dr. Tom Koole, www.rug.nl/staff/tom.koole

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.