Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tom Koole hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen

27 augustus 2013
Tom Koole

Dr. Tom Koole is per 1 augustus 2013 aan de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen, in het bijzonder: taal en sociale interactie. Hij doet onderzoek naar taalgebruik in gesprekken, in het bijzonder de interactie tussen docenten en leerlingen en de interactie in 112-alarmgesprekken.

Tom Koole (1955) studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1994 op het proefschrift 'The construction of intercultural discourse; team discussions of educational advisers' (met Jan D. ten Thije). Koole was tot voor kort universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht.

Meer informatie:

Prof. dr. Tom Koole, www.rug.nl/staff/tom.koole

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...