Studenten Kunstgeschiedenis organiseren symposium in Groninger Museum

23 augustus 2013
Poster

Op vrijdag 13 september organiseren de masterstudenten van de Conservatorenopleiding Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen het symposium Museum en Universiteit: Samen Sterk. Tijdens dit symposium zal de samenwerking tussen universiteit en verschillende musea worden belicht.

De middag begint met drie lezingen door gerenommeerde sprekers: dr. Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, dr. Manfred Sellink, directeur van Musea Brugge en drs. Ruud Priem, hoofdconservator van het Museum Catharijneconvent te Utrecht. De lezingen bieden een en unieke blik op het werkveld vanuit het oogpunt van musea en geven een actueel overzicht van wat er in deze musea gebeurt op het gebied van samenwerking met universiteiten. Na het symposium volgt een discussie waarin, naast bovenstaande sprekers, nog drie panelleden plaatsnemen: drs. Caspar Martens, hoofd Collecties van het Groninger Museum, dr. Jan de Jong, universitair docent Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Anne Knipping, studente van de Conservatoren-opleiding Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het symposium zal van 13:00-17:00 uur plaatsvinden in het Auditorium van het Groninger Museum en is voor alle belangstellenden gratis toegankelijk. De dag zal afgesloten worden met een borrel.

Bekijk hier het programma.

Symposium Universiteit en Museum: Samen Sterk

Datum: Vrijdag 13 september 2013

Tijdstip: 13:00 - 17:00 uur (borrel 17:00 - 18:00)

Locatie: Groninger Museum, Auditorium