Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

WorldCat Local wordt SmartCat

30 augustus 2013

Met ingang van 1 september zal onze nieuwe discovery tool WorldCat Local door het leven gaan onder de naam SmartCat. SmartCat kwam als beste voorstel uit de bus bij de prijsvraag voor een nieuwe naam voor deze dienst die sinds mei jl. in de lucht is.

SmartCat vindt heel slim al onze boeken, e-books, tijdschriften en e-journals, maar ook full-textartikelen.

De naam werd ingezonden door Joost Driesens, werkzaam bij de Bibliotheek Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en de Universiteitsbibliotheek. Hij wint met die inzending een iPad Mini. Er werden bijna tweehonderd namen ingestuurd; veel studenten en (bibliotheek)personeelsleden lieten hun fantasie de vrije loop. Het vermelden waard zijn nog: UBBO, DIG (Digital Information Groningen), en naast allerlei varianten met Cat ook Sleuth, blijkbaar van iemand die meer van honden houdt. Maar het werd dus uiteindelijk SmartCat.

 • SmartCat is te bereiken via de Bibliotheekportal
 • of rechtstreeks via rug.worldcat.org
Laatst gewijzigd:09 februari 2018 16:01

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.