WorldCat Local wordt SmartCat

30 augustus 2013

Met ingang van 1 september zal onze nieuwe discovery tool WorldCat Local door het leven gaan onder de naam SmartCat. SmartCat kwam als beste voorstel uit de bus bij de prijsvraag voor een nieuwe naam voor deze dienst die sinds mei jl. in de lucht is.

SmartCat vindt heel slim al onze boeken, e-books, tijdschriften en e-journals, maar ook full-textartikelen.

De naam werd ingezonden door Joost Driesens, werkzaam bij de Bibliotheek Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en de Universiteitsbibliotheek. Hij wint met die inzending een iPad Mini. Er werden bijna tweehonderd namen ingestuurd; veel studenten en (bibliotheek)personeelsleden lieten hun fantasie de vrije loop. Het vermelden waard zijn nog: UBBO, DIG (Digital Information Groningen), en naast allerlei varianten met Cat ook Sleuth, blijkbaar van iemand die meer van honden houdt. Maar het werd dus uiteindelijk SmartCat.

• SmartCat is te bereiken via de Bibliotheekportal
  • of rechtstreeks via rug.worldcat.org
Laatst gewijzigd:09 februari 2018 16:01