Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Verschenen: essaybundel Jan Pen, columnist en RUG emeritus hoogleraar economie

26 augustus 2013
Vandaag staat niet alleen
Vandaag staat niet alleen

De bundel 'Vandaag staat niet alleen. De beste essays van Jan Pen uit Hollands Maandblad' van de befaamde econoom Jan Pen (1921-2010) is deze maand verschenen. De emeritus hoogleraar economie van de Rijksuniversiteit Groningen heeft in zijn carrière als schrijver sprankelende en nog steeds bijzonder actuele bijdragen gepubliceerd. Over moedwil en misverstand in de politieke economie, over het gelijk en ongelijk van John Keynes, maar niet in de laatste plaats ook over Jan Pen zelf, de econoom, de Fries, de bluespianist. In de nieuwe bundel staan Pen's glasheldere essays zij aan zij met zeer persoonlijke ontboezemingen over leven, lijden en liefde.

Jan Pen was van 1956-1986 hoogleraar aan de RUG en bleef ook na zijn emeritaat als bijzonder hoogleraar verbonden aan de economische faculteit. Hij is een van de belangrijkste en meest invloedrijkste economen die Nederland heeft gekend. Pen schreef naast vele artikelen, ook een serie boeken. Zijn topwerk Moderne Economie (1959) gold jarenlang als dé inleiding in de macro-economie.


► Zie ook: in memoriam - 15 februari 2010

Uitgave
Vandaag staat niet alleen. De beste essays van Jan Pen uit Hollands Maandblad
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046814710

Laatst gewijzigd:01 februari 2023 10:42
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...