Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Toetsen met QMP: een succes tot nu toe

29 juli 2013

Sinds kort wordt er aan de RUG getoetst met Questionmark Perception (QMP), een product dat vele voordelen biedt ten opzichte van reguliere Nestortoetsen. In QMP is het bijvoorbeeld mogelijk om toetsen en itembanken centraal te beheren. In de maand juli zijn er meer dan 10 QMP-toetsen afgenomen. Deze toetsen waren onderdeel van studieprogramma's van de Faculteit Medische Wetenschappen. Tijdens en na de toetsen zijn er geen grote problemen gemeld, behalve enkele usabilityissues. Zo moeten studenten veel klikken voordat ze een toets openen, of wanneer ze een toets afsluiten. We verwachten dat deze issues snel worden opgelost, naarmate we meer ervaring opdoen met het product.

Gedurende de afnames zijn student-assistenten van Nestorsupport aanwezig, samen met DiTo-medewerkers, om (technische) problemen snel het hoofd te kunnen bieden. QMP lijkt tot nu toe een solide toetsplatform en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

QMP
QMP
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...