Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Toetsen met QMP: een succes tot nu toe

29 juli 2013

Sinds kort wordt er aan de RUG getoetst met Questionmark Perception (QMP), een product dat vele voordelen biedt ten opzichte van reguliere Nestortoetsen. In QMP is het bijvoorbeeld mogelijk om toetsen en itembanken centraal te beheren. In de maand juli zijn er meer dan 10 QMP-toetsen afgenomen. Deze toetsen waren onderdeel van studieprogramma's van de Faculteit Medische Wetenschappen. Tijdens en na de toetsen zijn er geen grote problemen gemeld, behalve enkele usabilityissues. Zo moeten studenten veel klikken voordat ze een toets openen, of wanneer ze een toets afsluiten. We verwachten dat deze issues snel worden opgelost, naarmate we meer ervaring opdoen met het product.

Gedurende de afnames zijn student-assistenten van Nestorsupport aanwezig, samen met DiTo-medewerkers, om (technische) problemen snel het hoofd te kunnen bieden. QMP lijkt tot nu toe een solide toetsplatform en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

QMP
QMP
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...