Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Toetsen met QMP: een succes tot nu toe

29 juli 2013

Sinds kort wordt er aan de RUG getoetst met Questionmark Perception (QMP), een product dat vele voordelen biedt ten opzichte van reguliere Nestortoetsen. In QMP is het bijvoorbeeld mogelijk om toetsen en itembanken centraal te beheren. In de maand juli zijn er meer dan 10 QMP-toetsen afgenomen. Deze toetsen waren onderdeel van studieprogramma's van de Faculteit Medische Wetenschappen. Tijdens en na de toetsen zijn er geen grote problemen gemeld, behalve enkele usabilityissues. Zo moeten studenten veel klikken voordat ze een toets openen, of wanneer ze een toets afsluiten. We verwachten dat deze issues snel worden opgelost, naarmate we meer ervaring opdoen met het product.

Gedurende de afnames zijn student-assistenten van Nestorsupport aanwezig, samen met DiTo-medewerkers, om (technische) problemen snel het hoofd te kunnen bieden. QMP lijkt tot nu toe een solide toetsplatform en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

QMP
QMP
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...