Toetsen met QMP: een succes tot nu toe

29 juli 2013

Sinds kort wordt er aan de RUG getoetst met Questionmark Perception (QMP), een product dat vele voordelen biedt ten opzichte van reguliere Nestortoetsen. In QMP is het bijvoorbeeld mogelijk om toetsen en itembanken centraal te beheren. In de maand juli zijn er meer dan 10 QMP-toetsen afgenomen. Deze toetsen waren onderdeel van studieprogramma's van de Faculteit Medische Wetenschappen. Tijdens en na de toetsen zijn er geen grote problemen gemeld, behalve enkele usabilityissues. Zo moeten studenten veel klikken voordat ze een toets openen, of wanneer ze een toets afsluiten. We verwachten dat deze issues snel worden opgelost, naarmate we meer ervaring opdoen met het product.

Gedurende de afnames zijn student-assistenten van Nestorsupport aanwezig, samen met DiTo-medewerkers, om (technische) problemen snel het hoofd te kunnen bieden. QMP lijkt tot nu toe een solide toetsplatform en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

QMP
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38