Professor Christine M. Korsgaard

Eredoctoraat
01 juli 2013
400 jaar RUG in 2014

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen zal Christine Korsgaard, hoogleraar filosofie aan Harvard University, op vrijdag 13 juni 2014 een eredoctoraat in ontvangst nemen.

Christine Korsgaard is één van de meest invloedrijke filosofen van de laatste decennia. Centraal in haar werk staan thema's zoals de grondslagen van de moraal, het praktisch redeneren, autonomie, en de ethiek van Kant.

Tot haar bekendste publicaties behoren: The Sources of Normativity (Cambridge UP 1996), Creating the Kingdom of Ends (Cambridge UP 1996), The Constitution of Agency (Oxford UP 2008) en Self-Constitution: Agency, Identity, and Integrity (Oxford UP 2009).

Professor Christine M. Korsgaard

Lezing en seminar

Op de dag voorafgaande aan de uitreiking van het eredoctoraat zullen er een openbare lezing en een seminar met Prof. Korsgaard plaatsvinden bij de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:22 september 2014 12:18
printOok beschikbaar in het: English