Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Auteursrechtelijke uitdagingen bij MOOCs

30 juli 2013

Door de groeiende inzet van Massive Open Online Courses (MOOCs) in het hoger onderwijs wordt de voortdurende spanning tussen academische vrijheid, institutionele zeggenschap en auteursrecht in het hoger onderwijs zichtbaar. Educause sprak met deskundigen en publiceerde een helder document, met als doel de discussie met belanghebbenden over deze nieuwe vragen te stimuleren.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 12:52

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.