Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Trial Oxford Bibliographies Online

13 juni 2013

Oxford Bibliographies Online (OBO) biedt encyclopedische inleidingen op verschillende vakgebieden.

In OBO zijn o.a. de volgende vakgebieden opgenomen:

 • African Studies
 • Cinema and Media Studies
 • Classics
 • Communication
 • International Relations
 • Islamic Studies
 • Jewish Studies
 • Latin American Studies
 • Latino Studies
 • Linguistics
 • Literature (American, Britis & Irish, Victorian
 • Medieval Studies
 • Music
 • Political Science
 • Renaissance and Reformation

In 2010 hadden wij een eerste trial op OBO. Er waren toen veel minder vakgebieden vertegenwoordigd, sommige vakgebieden waren nog niet goed gevuld, en de kwaliteit was nog niet op het juiste niveau, waarop besloten is om niet verder te gaan met OBO. Inmiddels is de database aanmerkelijk uitgebreid en verbeterd, en is het ook mogelijk om per vakgebied te kijken of we een licentie willen op een bepaalde module.

Heeft u opmerkingen over de OBO, laat het ons dan weten : letteren-bibliotheek@rug.nl

Toegang trial

De trial loopt t/m 6 juli a.s.

Laatst gewijzigd:26 oktober 2017 13:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....