Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwsbrief voor de media nr. 26

26 juni 2013
Unifocus 26 juni
Unifocus

Opinie

‘Film Spijt! verplicht kijkvoer voor iedere leraar’

De film Spijt! is verplicht kijkvoer voor iedere leraar, vindt René Veenstra, hoogleraar sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Spijt! gaat over Jochem, die elke dag opnieuw het doelwit is van pestkoppen in zijn klas. ‘De film geeft een realistisch beeld van het groepsproces bij pesten en kan uitstekend worden gebruikt als lesmateriaal in de klas,’ stelt Veenstra. › lees verder

Interview met alumnus van het jaar Wim Pijbes in de nieuwe Broerstraat 5

Op de cover van het zomernummer van Broerstraat 5 de nieuwe alumnus van het Jaar 2013 Wim Pijbes. Hij koos impulsief voor kunstgeschiedenis, genoot van zijn studie in Groningen en ontwikkelde zich er op allerlei manieren. Auteur Dirk van Weelden mijmert over zijn Groningse jaren met ‘soulmate’ Martin Bril en NOS-weerman Peter Kuipers Munnike geeft een kijkje achter de schermen. Ook maatschappelijke problemen worden belicht: de moeizame start van jonge academici op de arbeidsmarkt en de maatschappelijke en wetenschappelijke onzekerheid over de aardschokken in de provincie ten gevolge van gaswinning. › lees verder

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 10:52

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....