Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwsbrief voor de media nr. 26

26 juni 2013
Unifocus 26 juni
Unifocus

Opinie

‘Film Spijt! verplicht kijkvoer voor iedere leraar’

De film Spijt! is verplicht kijkvoer voor iedere leraar, vindt René Veenstra, hoogleraar sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Spijt! gaat over Jochem, die elke dag opnieuw het doelwit is van pestkoppen in zijn klas. ‘De film geeft een realistisch beeld van het groepsproces bij pesten en kan uitstekend worden gebruikt als lesmateriaal in de klas,’ stelt Veenstra. › lees verder

Interview met alumnus van het jaar Wim Pijbes in de nieuwe Broerstraat 5

Op de cover van het zomernummer van Broerstraat 5 de nieuwe alumnus van het Jaar 2013 Wim Pijbes. Hij koos impulsief voor kunstgeschiedenis, genoot van zijn studie in Groningen en ontwikkelde zich er op allerlei manieren. Auteur Dirk van Weelden mijmert over zijn Groningse jaren met ‘soulmate’ Martin Bril en NOS-weerman Peter Kuipers Munnike geeft een kijkje achter de schermen. Ook maatschappelijke problemen worden belicht: de moeizame start van jonge academici op de arbeidsmarkt en de maatschappelijke en wetenschappelijke onzekerheid over de aardschokken in de provincie ten gevolge van gaswinning. › lees verder

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 10:52

Meer nieuws