Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

3 July 2013 - LifeLines scientific symposium: 'How biobanks can benefit your research'

11 juni 2013

When: Wednesday 3 July 2013
Where: University Medical Center Groningen

Cohort studies or biobanks provide detailed information about factors leading to incidence (and absence) of diseases, notably the effects of interaction between risk factors. To show how biobanks can benefit your research, LifeLines presents its first scientific symposium on July 3 in the UMCG.

LifeLines is one of the most valuable, multidimensional cohort studies and biobanks in the world. It is the largest population based study in The Netherlands, with 165.000 individuals which will be followed-up for 30 years.

Symposium

We organize the first scientific symposium to present results from LifeLines and other national and international biobank studies, as well as how to access the LifeLines data and samples. These are available for any researcher who is interested, as shown by a short research proposal.

Free data set

Connected to this symposium we make a free data set available for the most innovative research idea.

It promises to be an interesting symposium with ample opportunities for networking, sharing your ideas with colleagues en maybe even finding collaborators. We look forward to your participation!
Professor Folkert Kuipers, dean UMCG
Professor Ronald Stolk, Chief Scientific Officer LifeLines

More information? Registration?

More information, program and registration form can be found on www.wenckebachinstituut.nl.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....