Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Humanitarian Genome Project (Heyse/Eitam): presentatie 27 juni, Den Haag

19 juni 2013

Het Humanitarian Genome project wordt geleid door Liesbet Heyse (sociologie) en Chamutal Eitam (Letteren/ICOG) en is gefinancierd door het Humanitarian Innovation Fund. De Humanitarian Genome is een geavanceerde zoekmachine waarin humanitaire medewerkers zeer snel en gericht kunnen zoeken naar relevante informatie over humanitaire hulp zoals gedocumenteerd in evaluatierapporten en andere documenten. Deze documenten worden tot nu toe weinig gebruikt omdat ze moeilijk doorzoekbaar zijn. De Humanitarian Genome lost dit probleem op.  Zo kan men bijvoorbeeld zoeken naar positieve en negatieve ervaringen met personeelsmanagement in humanitaire projecten, of zoeken naar informatie over de effectiviteit van water- en sanitatieprojecten. Het prototype van de zoekmachine bevat 100 rapporten die met behulp van tekstanalyse methoden zijn gecodeerd en daarmee doorzoekbaar zijn geworden. Het codeerschema is gefundeerd op wetenschappelijke inzichten over organisatieprestaties en -leerprocessen alsmede op praktische lessen uit de sector. Op deze manier draagt het HG project bij aan beter en meer gebruik van bestaande informatie en kennis in de sector bij het opzetten en uitvoeren van humanitaire hulpprojecten.

Op 27 juni is de presentatie van het prototype in het Humanity House in Den Haag.

http://www.humanityhouse.org/nl/museum-agenda/humanitarian-genome

Laatst gewijzigd:21 november 2017 09:57

Meer nieuws

 • 10 december 2020

  Aletta Jacobsleerstoelen: 15 vrouwelijke hoogleraren aangesteld

  Op Internationale Vrouwendag dit voorjaar kondigde rector magnificus Cisca Wijmenga aan dat de RUG vijftien leerstoelen creëert voor vrouwelijke hoogleraren; de Aletta Jacobsleerstoelen. Vijftien hoogleraren zullen binnenkort starten. De RUG is nu...

 • 03 december 2020

  Eredoctoraat RUG voor Feike Sijbesma

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) verleent op vrijdag 22 januari 2021 een eredoctoraat aan Feike Sijbesma. De voormalige CEO van DSM ontvangt het eredoctoraat uit handen van Rector Magnificus Cisca Wijmenga tijdens de speciale Nobellaureaten...

 • 01 december 2020

  Integratie van nieuwkomers staat bijna stil

  De lockdown in maart 2020 was voor iedereen in Nederland moeilijk, maar zeker ook voor nieuwkomers: zij hadden 50% minder contacten dan daarvoor. Het gevolg is dat ze zich eenzamer voelen en hun integratie in de samenleving op dit moment bijna...