Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Humanitarian Genome Project (Heyse/Eitam): presentatie 27 juni, Den Haag

19 juni 2013

Het Humanitarian Genome project wordt geleid door Liesbet Heyse (sociologie) en Chamutal Eitam (Letteren/ICOG) en is gefinancierd door het Humanitarian Innovation Fund. De Humanitarian Genome is een geavanceerde zoekmachine waarin humanitaire medewerkers zeer snel en gericht kunnen zoeken naar relevante informatie over humanitaire hulp zoals gedocumenteerd in evaluatierapporten en andere documenten. Deze documenten worden tot nu toe weinig gebruikt omdat ze moeilijk doorzoekbaar zijn. De Humanitarian Genome lost dit probleem op.  Zo kan men bijvoorbeeld zoeken naar positieve en negatieve ervaringen met personeelsmanagement in humanitaire projecten, of zoeken naar informatie over de effectiviteit van water- en sanitatieprojecten. Het prototype van de zoekmachine bevat 100 rapporten die met behulp van tekstanalyse methoden zijn gecodeerd en daarmee doorzoekbaar zijn geworden. Het codeerschema is gefundeerd op wetenschappelijke inzichten over organisatieprestaties en -leerprocessen alsmede op praktische lessen uit de sector. Op deze manier draagt het HG project bij aan beter en meer gebruik van bestaande informatie en kennis in de sector bij het opzetten en uitvoeren van humanitaire hulpprojecten.

Op 27 juni is de presentatie van het prototype in het Humanity House in Den Haag.

http://www.humanityhouse.org/nl/museum-agenda/humanitarian-genome

Laatst gewijzigd:21 november 2017 09:57

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...