Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anne Ruth Mackor: 'Regels kun je afdwingen, moraal niet. Daarom hebben we recht en moraal uit elkaar gehaald'

04 juni 2013

Ze vindt het verbijsterend dat sommige advocaten niets zeggen als hun cliënt hun vertelt dat hij een bomaanslag zal plegen. In de Rechterscode wordt volgens haar te veel accent gelegd op de persoon van de rechter; dat de rechter mede op basis van zijn gevoel en geweten moet oordelen noemt ze gevaarlijk. De Groningse hoogleraar Anne Ruth Mackor is gespecialiseerd in vraagstukken over de professie-ethiek van juristen. Een gesprek over waarden en normen in toga in Mr. Magazine.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...