Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prof.dr. Hans van Koningsbrugge ontvangt RusPrix Award 2013

04 juni 2013

Prof.dr. Hans van Koningsbrugge, directeur van het Nederland-Rusland Centrum en het Centre for Russian Studies aan de RUG, ontvangt op 7 juni a.s. de Special RusPrix Award 2013 voor zijn bijzondere bijdrage aan de ondersteuning van de Russische economische en historische betrekkingen in Nederland. De prijs wordt uitgegeven door de ‘Russkiy Mir’ Foundation tijdens een high level gala in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.

10-jarig jubileum RusPrix Award

De RusPrix Award is ingesteld door de Russische ambassade, de Russische Kamer van Koophandel en het Nederlands-Russisch Centrum voor Handelsbevordering. Het is bedoeld voor Nederlandse ondernemingen, publieke organisaties en personen die zich inspannen voor het bevorderen van de Nederlands-Russische betrekkingen. Eerder werd de prijs in ontvangst genomen door o.a. Jan-Peter Balkenende en Mark Rutte. 2013 is het Nederland-Ruslandjaar en wordt tevens het 10-jarig jubileum van de RusPrix Award gevierd.

Over prof.dr. Hans van Koningsbrugge

Hans van Koningsbrugge is hoogleraar Russische geschiedenis en politiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als historicus is hij gespecialiseerd in de Nederlandse Oostzee-betrekkingen in de 18de eeuw en in contemporaine Russische geschiedenis en politiek. Tevens is hij directeur van het Nederland-Rusland Centrum en het Centre for Russian Studies, beide verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie

Hans van Koningsbrugge

RusPrix Award: www.rusprixaward.nl

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws