Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Out now: Cults, Creeds and Identities in the Greek City

23 juni 2013

R. Alston, O.M. van Nijf, and C.G. Williamson (eds.), Cults, Creeds and Identities in the Greek City after the Classical Age. Leuven, June 2013.

This volume investigates the complex and diverse developments in the religious cultures of Greek cities after the classical age. An international team of scholars considers the continuities of traditional Greek religious practices, and seeks to understand the impact of new influences on those practices, notably the deeper engagement with Judaism and how the emergence of Christianity redefined polis religion. The essays illustrate the inadequacy of 'decline' as a model for understanding Greek religion, exploring how dynamic change in religious life corresponded to the transformations in the Greek city.

The volume explores how the citizens of the Greek city after the classical age used religion to construct their cultural identities and political experiences and how many of the features of traditional polis religion survived into and shaped the religious mentalities of the Christian era.

Order here!

Laatst gewijzigd:12 september 2014 16:47

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...