Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Out now: Cults, Creeds and Identities in the Greek City

23 juni 2013

R. Alston, O.M. van Nijf, and C.G. Williamson (eds.), Cults, Creeds and Identities in the Greek City after the Classical Age. Leuven, June 2013.

This volume investigates the complex and diverse developments in the religious cultures of Greek cities after the classical age. An international team of scholars considers the continuities of traditional Greek religious practices, and seeks to understand the impact of new influences on those practices, notably the deeper engagement with Judaism and how the emergence of Christianity redefined polis religion. The essays illustrate the inadequacy of 'decline' as a model for understanding Greek religion, exploring how dynamic change in religious life corresponded to the transformations in the Greek city.

The volume explores how the citizens of the Greek city after the classical age used religion to construct their cultural identities and political experiences and how many of the features of traditional polis religion survived into and shaped the religious mentalities of the Christian era.

Order here!

Laatst gewijzigd:12 september 2014 16:47

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...