Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe mogelijkheden Digitaal Toetsen

29 mei 2013

In het weekend van 4 mei is er een nieuwe versie van Nestor geinstalleerd. Daarbij zijn de mogelijkheden op het gebied van digitaal toetsen verbeterd en uitgebreid. Voor digitale toetsen is de standaardfunctionaliteit van Nestor beschikbaar om meerkeuzetoetsen af te nemen. Voor essayvragen kan gebruik worden gemaakt van de 'Essayopdracht', een door de RUG ontwikkeld onderdeel in Nestor waarmee essayvragen kunnen worden afgenomen. Met name bij dit onderdeel zijn er een aantal belangrijke verbeteringen gedaan. Zo is het correctieproces nu volledig binnen Nestor uit te voeren. De antwoorden van studenten kunnen online gescoord worden en van feedback worden voorzien, waarna cijfers en feedback via My Grades beschikbaar kunnen worden gesteld aan studenten. Ook is het aanmkaken van de 'Essayopdracht' vereenvoudigd en zijn er enkele problemen opgelost. Inmiddels zijn de eerste digitale toetsen in de nieuwe versie van Nestor alweer succesvol afgenomen.

Meer details over de nieuwe functionaliteit met betrekking tot toetsen in Nestor zal hier spoedig worden toegevoegd.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...