Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe mogelijkheden Digitaal Toetsen

29 mei 2013

In het weekend van 4 mei is er een nieuwe versie van Nestor geinstalleerd. Daarbij zijn de mogelijkheden op het gebied van digitaal toetsen verbeterd en uitgebreid. Voor digitale toetsen is de standaardfunctionaliteit van Nestor beschikbaar om meerkeuzetoetsen af te nemen. Voor essayvragen kan gebruik worden gemaakt van de 'Essayopdracht', een door de RUG ontwikkeld onderdeel in Nestor waarmee essayvragen kunnen worden afgenomen. Met name bij dit onderdeel zijn er een aantal belangrijke verbeteringen gedaan. Zo is het correctieproces nu volledig binnen Nestor uit te voeren. De antwoorden van studenten kunnen online gescoord worden en van feedback worden voorzien, waarna cijfers en feedback via My Grades beschikbaar kunnen worden gesteld aan studenten. Ook is het aanmkaken van de 'Essayopdracht' vereenvoudigd en zijn er enkele problemen opgelost. Inmiddels zijn de eerste digitale toetsen in de nieuwe versie van Nestor alweer succesvol afgenomen.

Meer details over de nieuwe functionaliteit met betrekking tot toetsen in Nestor zal hier spoedig worden toegevoegd.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....