Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wouter Peters benoemd tot hoogleraar Atmospheric composition modelling

03 mei 2013

Bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is dr. W. Peters per 1 mei 2013 benoemd op de leerstoel Atmospheric composition modelling in het Centrum voor Isotopenonderzoek. Het gaat om een 0,2 dienstverband; Peters is tevens werkzaam in Wageningen.

Doel van zijn onderzoek is het in kaart brengen van concentraties en verplaatsingen van broeikasgassen boven de zee en het land. De nieuwe hoogleraar gaat samenwerken met een onderzoeker die de concentraties daadwerkelijk gaat meten. Het opstellen van modellen en het verrichten van waarnemingen moet elkaar versterken. Het onderzoeksprogramma is een onderdeel van het nationale sectorplan voor chemie en natuurkunde en wordt ingebed in het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG).

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:32

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...