Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koen Lemmink benoemd tot hoogleraar Sport, Prestatie en Innovatie

14 mei 2013

Dr. K.A.P.M. Lemmink is per 15 maart 2013 benoemd tot hoogleraar Sport, Prestatie en Innovatie bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Koen Lemmink (Oldenzaal, 1962) is opgeleid tot leraar Lichamelijke Opvoeding aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij studeerde vervolgens Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1996 promoveerde binnen de Medische Faculteit. Sinds 2000 is hij betrokken bij de ontwikkeling van sportonderzoek en -onderwijs. Zijn werkzaamheden als universitair hoofddocent sport bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen combineerde hij de laatste vijf jaar met de functie van lector Praktijkgerichte Sportwetenschap bij het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool. Lemmink heeft een uitgebreid internationaal netwerk met andere sportwetenschappers en sportuniversiteiten en is betrokken bij initiatieven in Nederland om wetenschap en sport sterker met elkaar te verbinden.

De leerstoel richt zich op het ontwikkelen en delen van multidisciplinaire kennis over de (dis)balans tussen belasting en belastbaarheid van (top)sporters om prestaties te optimaliseren en blessures en overtraindheid te voorkomen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve methoden voor dataverzameling en -analyse, training en interventies en terugkoppeling naar sporters en coaches.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:32

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...