Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koen Lemmink benoemd tot hoogleraar Sport, Prestatie en Innovatie

14 mei 2013

Dr. K.A.P.M. Lemmink is per 15 maart 2013 benoemd tot hoogleraar Sport, Prestatie en Innovatie bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Koen Lemmink (Oldenzaal, 1962) is opgeleid tot leraar Lichamelijke Opvoeding aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij studeerde vervolgens Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1996 promoveerde binnen de Medische Faculteit. Sinds 2000 is hij betrokken bij de ontwikkeling van sportonderzoek en -onderwijs. Zijn werkzaamheden als universitair hoofddocent sport bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen combineerde hij de laatste vijf jaar met de functie van lector Praktijkgerichte Sportwetenschap bij het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool. Lemmink heeft een uitgebreid internationaal netwerk met andere sportwetenschappers en sportuniversiteiten en is betrokken bij initiatieven in Nederland om wetenschap en sport sterker met elkaar te verbinden.

De leerstoel richt zich op het ontwikkelen en delen van multidisciplinaire kennis over de (dis)balans tussen belasting en belastbaarheid van (top)sporters om prestaties te optimaliseren en blessures en overtraindheid te voorkomen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve methoden voor dataverzameling en -analyse, training en interventies en terugkoppeling naar sporters en coaches.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....