Koen Lemmink benoemd tot hoogleraar Sport, Prestatie en Innovatie

14 mei 2013

Dr. K.A.P.M. Lemmink is per 15 maart 2013 benoemd tot hoogleraar Sport, Prestatie en Innovatie bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Koen Lemmink (Oldenzaal, 1962) is opgeleid tot leraar Lichamelijke Opvoeding aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij studeerde vervolgens Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1996 promoveerde binnen de Medische Faculteit. Sinds 2000 is hij betrokken bij de ontwikkeling van sportonderzoek en -onderwijs. Zijn werkzaamheden als universitair hoofddocent sport bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen combineerde hij de laatste vijf jaar met de functie van lector Praktijkgerichte Sportwetenschap bij het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool. Lemmink heeft een uitgebreid internationaal netwerk met andere sportwetenschappers en sportuniversiteiten en is betrokken bij initiatieven in Nederland om wetenschap en sport sterker met elkaar te verbinden.

De leerstoel richt zich op het ontwikkelen en delen van multidisciplinaire kennis over de (dis)balans tussen belasting en belastbaarheid van (top)sporters om prestaties te optimaliseren en blessures en overtraindheid te voorkomen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve methoden voor dataverzameling en -analyse, training en interventies en terugkoppeling naar sporters en coaches.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:32
printOok beschikbaar in het: English