Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Imaka-lezing 3 juni: Wintersport regio Ylläs in Fins Lapland: toerisme als redder in nood?

Door: Miranda Cornelisse
30 mei 2013

Plaats: Arctisch Centrum, Aweg 30 (ingang Herman Colleniusstraat)

Datum en tijd: maandag 3 juni, vanaf 19.30 uur

Op maandag 3 juni houdt Miranda Cornelisse de Imaka-lezing. Tijdens deze lezing wordt de ontwikkeling van toerisme in afgelegen gebieden vanuit een voornamelijk sociale context geanalyseerd. Waarom wordt toerisme in een provincie als Fins Lapland als redder in nood gezien? Wintersport in de regio Ylläs in Fins Lapland staat centraal. Een regio die in de jaren 1930 begon met kleinschalig toerisme en vandaag de dag is uitgegroeid tot één van de grootste wintersportregio’s van Finland. Hoe hebben de twee kleine Sami dorpen Ylläsjärvi en Äkäslompolo zich ontwikkeld, hoe ervaren de inwoners toerisme, wat zijn hun ambities en wat zijn de mogelijke gevolgen van toerisme op lange termijn voor deze kwetsbare regio?

Miranda Cornelisse is docent Sustainable Tourism aan de NHTV te Breda. Ze is tevens werkzaam bij het Arctisch Centrum en doet onderzoek naar Tourism Development in Ylläs, Finland.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 13 augustus 2019

  Eat, sleep, recycle

  De 51e editie van de KEI-week staat in het teken van duurzaamheid. De afgelopen jaren zijn steeds meer duurzame initiatieven gestart en bestaande projecten verbeterd. Stichting KEI wil studenten inspireren en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid...

 • 12 augustus 2019

  Geen verband tussen koude winters en Arctische klimaatverandering

  Recente studies naar de relatie tussen de afname van zee-ijs op de Noordpool en ijskoude winters op gematigde breedtes, zoals de Polar Vortex koudegolven in Noord-Amerika, lijken te suggereren dat er een verband is tussen koude winters en Arctische...

 • 30 juli 2019

  De Universiteit van Noorderzon

  Op donderdag 15 augustus a.s. barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen een stuk slimmer thuis van de festiviteiten dankzij de Universiteit van Noorderzon. De RUG, dé universiteit...