Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Imaka-lezing 3 juni: Wintersport regio Ylläs in Fins Lapland: toerisme als redder in nood?

Door: Miranda Cornelisse
30 mei 2013

Plaats: Arctisch Centrum, Aweg 30 (ingang Herman Colleniusstraat)

Datum en tijd: maandag 3 juni, vanaf 19.30 uur

Op maandag 3 juni houdt Miranda Cornelisse de Imaka-lezing. Tijdens deze lezing wordt de ontwikkeling van toerisme in afgelegen gebieden vanuit een voornamelijk sociale context geanalyseerd. Waarom wordt toerisme in een provincie als Fins Lapland als redder in nood gezien? Wintersport in de regio Ylläs in Fins Lapland staat centraal. Een regio die in de jaren 1930 begon met kleinschalig toerisme en vandaag de dag is uitgegroeid tot één van de grootste wintersportregio’s van Finland. Hoe hebben de twee kleine Sami dorpen Ylläsjärvi en Äkäslompolo zich ontwikkeld, hoe ervaren de inwoners toerisme, wat zijn hun ambities en wat zijn de mogelijke gevolgen van toerisme op lange termijn voor deze kwetsbare regio?

Miranda Cornelisse is docent Sustainable Tourism aan de NHTV te Breda. Ze is tevens werkzaam bij het Arctisch Centrum en doet onderzoek naar Tourism Development in Ylläs, Finland.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37

Meer nieuws