Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rector Scholierenacademie wint prijs

26 april 2013

Prof. dr. Peter Barthel, de rector van de Scholierenacademie, heeft de Willem de Graaffprijs gekregen voor zijn inspanningen om de astronomie te populariseren. Deze prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt door De Koepel, de landelijke organisatie die amateursterrenkundige activiteiten in Nederland ondersteunt. Eerder prijswinnaars waren prof. dr. Vincent Icke in 2010 en prof. dr. John Heise in 2007.

Prijswinnaar prof. dr. Barthel met André Kuipers
Prijswinnaar prof. dr. Barthel met André Kuipers

Professor Barthel is al vanaf de oprichting betrokken bij de de Scholierenacademie. Hij gaf in het verleden een college voor de Kinderuniversiteit aan meer dan 1.200 basisschoolleerlingen en hij publiceerde een CD over de maan. In 2008 won hij de academische jaarprijs met een project over 'infrarood sterrenkunde'. In 2011 kwam zijn onderzoek naar Sinterklaaspakpapier in het landelijke nieuws. Heel onlangs stond hij aan de basis van een succesvolle editie van de Kinderuniversiteit over de ruimte gegeven door astronaut André Kuipers.

De Scholierenacademie is trots en blij met prof. Barthel als rector. Namens alle medewerkers feliciteren wij hem van harte met deze prachtige nieuwe erkenning van zijn werkzaamheden.

Laatst gewijzigd:18 september 2017 09:32

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....