Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

News

28 juni 2016

Spinoza prize for Bart van Wees

Bart cutting the Spinoza cake
Bart cutting the Spinoza cake

On Friday June 10, 2016 the Spinoza prizes, the highest awards in Dutch science, for 2016 were announced by NWO. We were extremely proud and excited to hear that Bart is one of the winners for this year! The official award ceremony will take place on September 13, in the Nieuwe Kerk in The Hague. More information about the prize itself can be found here, and also in the official announcement of this years' winners.

Naturally, this triggered a storm of media attention for Bart, with lots of interviews and articles appearing in Dutch media. Here is a selection of them:

Laatst gewijzigd:28 juni 2016 10:02

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...