Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste next generation sequencing uitslagbrieven

05 april 2013
1e NGS uitslagbrief
1e NGS uitslagbrief

Deze week zijn door de sectie genoomdiagnostiek de eerste next generation sequencing (NGS) uitslagbrieven geschreven. Het betreft onderzoek naar mutaties in 55 genen die betrokken zijn bij erfelijke cardiomyopathie. Vanochtend werd de eerste uitslagbrief door prof. Richard Sinke (links), hoofd diagnostiek, en Jan Jongbloed officieel overhandigd aan Peter van Tintelen (rechts), klinisch geneticus (zie foto). De afgelopen maanden is er binnen de sectie genoomdiagnostiek door velen heel hard gewerkt om dit mooie resultaat te bereiken.

Maar hiermee zal het natuurlijk niet stoppen; in de komende weken zullen meer dan 150 van deze cardiomyopathie uitslagbrieven verstuurd worden. Daarnaast, zullen er ook nieuwe series patienten geanalyseerd worden, zal een methode voor oncologisch aandoeningen gestart worden en zullen verschillende, andere pakketten samengesteld, gevalideerd en in de diagnostiek geïmplementeerd worden.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...