Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste next generation sequencing uitslagbrieven

05 april 2013
1e NGS uitslagbrief
1e NGS uitslagbrief

Deze week zijn door de sectie genoomdiagnostiek de eerste next generation sequencing (NGS) uitslagbrieven geschreven. Het betreft onderzoek naar mutaties in 55 genen die betrokken zijn bij erfelijke cardiomyopathie. Vanochtend werd de eerste uitslagbrief door prof. Richard Sinke (links), hoofd diagnostiek, en Jan Jongbloed officieel overhandigd aan Peter van Tintelen (rechts), klinisch geneticus (zie foto). De afgelopen maanden is er binnen de sectie genoomdiagnostiek door velen heel hard gewerkt om dit mooie resultaat te bereiken.

Maar hiermee zal het natuurlijk niet stoppen; in de komende weken zullen meer dan 150 van deze cardiomyopathie uitslagbrieven verstuurd worden. Daarnaast, zullen er ook nieuwe series patienten geanalyseerd worden, zal een methode voor oncologisch aandoeningen gestart worden en zullen verschillende, andere pakketten samengesteld, gevalideerd en in de diagnostiek geïmplementeerd worden.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...