Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste next generation sequencing uitslagbrieven

05 april 2013
1e NGS uitslagbrief
1e NGS uitslagbrief

Deze week zijn door de sectie genoomdiagnostiek de eerste next generation sequencing (NGS) uitslagbrieven geschreven. Het betreft onderzoek naar mutaties in 55 genen die betrokken zijn bij erfelijke cardiomyopathie. Vanochtend werd de eerste uitslagbrief door prof. Richard Sinke (links), hoofd diagnostiek, en Jan Jongbloed officieel overhandigd aan Peter van Tintelen (rechts), klinisch geneticus (zie foto). De afgelopen maanden is er binnen de sectie genoomdiagnostiek door velen heel hard gewerkt om dit mooie resultaat te bereiken.

Maar hiermee zal het natuurlijk niet stoppen; in de komende weken zullen meer dan 150 van deze cardiomyopathie uitslagbrieven verstuurd worden. Daarnaast, zullen er ook nieuwe series patienten geanalyseerd worden, zal een methode voor oncologisch aandoeningen gestart worden en zullen verschillende, andere pakketten samengesteld, gevalideerd en in de diagnostiek geïmplementeerd worden.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...