Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Double lecture 1 May: ‘Microfinance at the African Development Bank’ & ‘Microfinance from a gender perspective'

25 april 2013

'Microfinance at the African Development Bank'

By Prof Victor Murinde - African Development Bank

Professor Victor Murinde is Director of the African Development Institute at the African Development Bank, and former professor of Development Finance at the University of Birmingham. His research includes analyses of financial institutions and markets, and corporate finance and investments. He worked as a consultant to many international organisations, including the World Bank, the African Development Bank, the UN, UNCTAD, and the Commission of the European Union.

His lecture will focus on high remittance costs in Africa and on the question if building regulatory capacity for microfinance institutions can be the answer.

'Microfinance from a gender perspective'

By Prof Beatriz Armendariz - Harvard University and University College London

Beatriz Armendariz is a key researcher in microfinance, affiliated to the Centre for European Research in Microfinance (CERMi), the Harvard David Rockefeller Center for Latin American Studies, and the UCL Institute of the Americas, and the University College London. She co-authored the book "The Economics of Microfinance", and has recently co-edited "The Handbook of Microfinance.

More information:

Globalisation Studies Groningen

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...