Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Double lecture 1 May: ‘Microfinance at the African Development Bank’ & ‘Microfinance from a gender perspective'

25 april 2013

'Microfinance at the African Development Bank'

By Prof Victor Murinde - African Development Bank

Professor Victor Murinde is Director of the African Development Institute at the African Development Bank, and former professor of Development Finance at the University of Birmingham. His research includes analyses of financial institutions and markets, and corporate finance and investments. He worked as a consultant to many international organisations, including the World Bank, the African Development Bank, the UN, UNCTAD, and the Commission of the European Union.

His lecture will focus on high remittance costs in Africa and on the question if building regulatory capacity for microfinance institutions can be the answer.

'Microfinance from a gender perspective'

By Prof Beatriz Armendariz - Harvard University and University College London

Beatriz Armendariz is a key researcher in microfinance, affiliated to the Centre for European Research in Microfinance (CERMi), the Harvard David Rockefeller Center for Latin American Studies, and the UCL Institute of the Americas, and the University College London. She co-authored the book "The Economics of Microfinance", and has recently co-edited "The Handbook of Microfinance.

More information:

Globalisation Studies Groningen

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...