Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Imaka lezing 29 april: Leven en werken op Antarctica

17 april 2013

Poolonderzoeker Ronald Visser is net terug van een drie maanden durend verblijf op de nieuwe Nederlandse onderzoeksfaciliteit op Antarctica. Tijdens een Imaka lezing op 29 april geeft hij een kijkje achter de schermen van het poolonderzoek en het leven op Rothera, de Engelse basis waar Nederland sinds kort haar eigen laboratoria heeft.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je onderzoek doet op Antarctica? Welke voorbereidingen zijn nodig, hoe kom je daar eigenlijk en hoe is het leven op een onderzoeksbasis? Ronald Visser geeft een kijkje achter de schermen van het poolonderzoek. Als hobby fotograaf zal hij ook vele mooie beelden laten zien.

Ronald Visser is werkzaam als onderzoeksmedewerker bij de afdeling Ocean Ecosystems van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast werkt hij als gids en expeditieleider op cruiseboten in de poolgebieden.

Waar

Arctisch Centrum, Aweg 30 Groningen

Wanneer

maandag 29 april 2013

Hoe laat

19:30 uur

Toegang

€ 2,- (incl. koffie en thee)

Meer informatie

Annette Scheepstra: a.j.m.scheepstra@rug.nl

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:35

Meer nieuws