Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Imaka lezing 29 april: Leven en werken op Antarctica

17 april 2013

Poolonderzoeker Ronald Visser is net terug van een drie maanden durend verblijf op de nieuwe Nederlandse onderzoeksfaciliteit op Antarctica. Tijdens een Imaka lezing op 29 april geeft hij een kijkje achter de schermen van het poolonderzoek en het leven op Rothera, de Engelse basis waar Nederland sinds kort haar eigen laboratoria heeft.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je onderzoek doet op Antarctica? Welke voorbereidingen zijn nodig, hoe kom je daar eigenlijk en hoe is het leven op een onderzoeksbasis? Ronald Visser geeft een kijkje achter de schermen van het poolonderzoek. Als hobby fotograaf zal hij ook vele mooie beelden laten zien.

Ronald Visser is werkzaam als onderzoeksmedewerker bij de afdeling Ocean Ecosystems van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast werkt hij als gids en expeditieleider op cruiseboten in de poolgebieden.

Waar

Arctisch Centrum, Aweg 30 Groningen

Wanneer

maandag 29 april 2013

Hoe laat

19:30 uur

Toegang

€ 2,- (incl. koffie en thee)

Meer informatie

Annette Scheepstra: a.j.m.scheepstra@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...