Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Imaka lezing 29 april: Leven en werken op Antarctica

17 april 2013

Poolonderzoeker Ronald Visser is net terug van een drie maanden durend verblijf op de nieuwe Nederlandse onderzoeksfaciliteit op Antarctica. Tijdens een Imaka lezing op 29 april geeft hij een kijkje achter de schermen van het poolonderzoek en het leven op Rothera, de Engelse basis waar Nederland sinds kort haar eigen laboratoria heeft.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je onderzoek doet op Antarctica? Welke voorbereidingen zijn nodig, hoe kom je daar eigenlijk en hoe is het leven op een onderzoeksbasis? Ronald Visser geeft een kijkje achter de schermen van het poolonderzoek. Als hobby fotograaf zal hij ook vele mooie beelden laten zien.

Ronald Visser is werkzaam als onderzoeksmedewerker bij de afdeling Ocean Ecosystems van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast werkt hij als gids en expeditieleider op cruiseboten in de poolgebieden.

Waar

Arctisch Centrum, Aweg 30 Groningen

Wanneer

maandag 29 april 2013

Hoe laat

19:30 uur

Toegang

€ 2,- (incl. koffie en thee)

Meer informatie

Annette Scheepstra: a.j.m.scheepstra@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...