Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dag van de Duitse taal op 18 april a.s.

12 april 2013

Op donderdag 18 april a.s. wordt in Nederland de dag van de Duitse taal gevierd. Ook de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen doet hieraan mee, evenals diverse scholen, bedrijven en particulieren in het hele land.

Gedichten, sprookjes en meer

In 2012 werd de eerste Dag van de Duitse taal in Nederland georganiseerd. Studenten van de opleiding Duitse taal en cultuur hebben toen gedurende de lunchtijd in de kantine van het Harmoniegebouw Duitse gedichten opgezegd. Dit jaar zijn de activiteiten met name naar buiten gericht. Studenten Duits (van Duitse taal en cultuur en Europese talen en culturen) zullen op scholen, bedrijven en instellingen Duitse gedichten opzeggen, sprookjes voorlezen en meer.

Actiegroep Duits

De dag wordt georganiseerd door de Actiegroep Duits, die het DIA samen met de Nederlands-Duitse Handelskamer, de Duitse ambassade Den Haag en het Goethe-Institut Niederlande heeft opgericht. Met tal van activiteiten wordt op 18 april aandacht besteed aan de Duitse taal. Scholen, bedrijven en particulieren worden aangemoedigd om eigen acties uit te voeren.

Meer informatie op de website van Actiegroep Duits: Mach Mit!

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.