Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dag van de Duitse taal op 18 april a.s.

12 april 2013

Op donderdag 18 april a.s. wordt in Nederland de dag van de Duitse taal gevierd. Ook de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen doet hieraan mee, evenals diverse scholen, bedrijven en particulieren in het hele land.

Gedichten, sprookjes en meer

In 2012 werd de eerste Dag van de Duitse taal in Nederland georganiseerd. Studenten van de opleiding Duitse taal en cultuur hebben toen gedurende de lunchtijd in de kantine van het Harmoniegebouw Duitse gedichten opgezegd. Dit jaar zijn de activiteiten met name naar buiten gericht. Studenten Duits (van Duitse taal en cultuur en Europese talen en culturen) zullen op scholen, bedrijven en instellingen Duitse gedichten opzeggen, sprookjes voorlezen en meer.

Actiegroep Duits

De dag wordt georganiseerd door de Actiegroep Duits, die het DIA samen met de Nederlands-Duitse Handelskamer, de Duitse ambassade Den Haag en het Goethe-Institut Niederlande heeft opgericht. Met tal van activiteiten wordt op 18 april aandacht besteed aan de Duitse taal. Scholen, bedrijven en particulieren worden aangemoedigd om eigen acties uit te voeren.

Meer informatie op de website van Actiegroep Duits: Mach Mit!

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.