Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Laura Batstra in uitzending van ZEMBLA over etiketkinderen

23 april 2013

Ben je als kind ongeconcentreerd, bewegelijk, druk, onhandig, of gewoon wat slechter in taal en rekenen? Dan is de kans groot dat je een etiket krijgt. Zo is er bijvoorbeeld ADHD, ADD, DCD en dyslexie. Psychiatrische aandoeningen die omschreven worden in DSM IV, het diagnostisch handboek voor psychiaters wereldwijd. Er is in Nederland bijna geen schoolklas meer te vinden zonder een kind met een etiket. Hoe komt dit?

ZEMBLA onderzoekt waar de drang om kinderen in hokjes te plaatsen vandaan komt in een uitzending over etiketkinderen. Onderzoeker en docent Laura Batstra uit hierin haar bezorgdheid over de effecten van etiketten op kinderen.

Bekijk de uitzending van ZEMBLA over etiketkinderen.

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 08:44

Meer nieuws