Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEB student Lennart Baardman toegelaten tot University of Cambridge

16 april 2013

Doorzettingsvermogen, onderzoek assistentschap en laten zien dat je een passie voor je vakgebied hebt. Met deze ingrediënten kun je het als FEB student verschoppen, zo concludeert de 20-jarige student Lennart Baardman. Lennart weet sinds kort weet dat hij in september 2013 kan beginnen met de MSc Mathematics in van de Universiteit Cambridge.

In september 2010 begon Lennart met zijn bachelor Econometrics &Operations Research en met een gemiddeld cijfer van 9,2 voldoet hij ruimschoots aan de eis van Cambridge om zijn Bachelor af te ronden met een 8 gemiddeld. De verwachting is dat Lennart deze zomer summa cum laude afstudeert. Na een welverdiende zomervakantie steekt hij vervolgens Het Kanaal over om te beginnen met zijn Master in Cambridge.

Lennart Baardman
Lennart Baardman

Gefeliciteerd met je toelating tot Cambridge. Wat was je eerste reactie toen je het hoorde?

Dankjewel. Ik was erg blij en vereerd, aangezien studeren in Cambridge niet voor iedereen is weggelegd en de studie wiskunde één van de beste ter wereld is.

Waarom deze keuze?

Wat mij het meeste aanspreekt in de MSc Mathematics in Cambridge is dat de studie erg breed is. Er worden rond de tachtig vakken aangeboden in veel verschillende wiskundige vakgebieden en op een zeer hoog niveau. De studie biedt onder andere vakken aan in statistiek en operations research, wat ik ook in mijn huidige studie krijg.

Wat is, denk je, de belangrijkste reden dat je bent toegelaten tot een master aan zo’n topuniversiteit als Cambridge?

Het is moeilijk om één reden aan te geven. Het is natuurlijk belangrijk om goede cijfers te halen en professoren te leren kennen die aanbevelingsbrieven voor je kunnen schrijven, waarvoor ik Prof. Van der Vlerk en Prof. Roodbergen hartelijk wil bedanken. Het belangrijkste is, denk ik, dat je een goede motivatiebrief moet schrijven. De motivatiebrief maakt duidelijk waarom jij een bepaalde studie wilt volgen. Een universiteit als Cambridge wil de beste studenten aantrekken en er zeker van zijn dat je gemotiveerd en gepassioneerd bent om in het vakgebied verder te studeren.

Wat zijn je plannen voor de toekomst, na Cambridge? Waar zou je uiteindelijk graag terecht willen komen?

Momenteel wil ik na mijn studie in Cambridge verder studeren voor een PhD. Waarschijnlijk in Operations Research. Door mijn onderzoek assistentschap ben ik erg geïnteresseerd geraakt in onderzoek doen en hier zou ik verder mee willen gaan.

Heb je tips voor FEB Bachelor studenten die ook zo ver zouden willen komen als jij?

Doorzettingsvermogen is heel belangrijk. Er zijn een flink aantal zaken die je moet doen voordat je een sollicitatie in kunt sturen en de deadlines zijn redelijk vroeg.

Het helpt ook als je dingen gedaan hebt naast je studie. Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn om onderzoek te doen. Als je veel belangstelling hebt voor een bepaald vakgebied en er onderzoek in wilt doen is het een slim idee om te praten met iemand van de staf van de FEB die gespecialiseerd is in dat vakgebied. Het leren kennen van stafleden helpt ook bij de aanbevelingsbrieven die je nodig hebt voor de sollicitatie.

Programmadirecteur van E&OR,   Professor Van der Vlerk, geeft in een reactie aan erg trots te zijn dat voor de tweede keer één van zijn studenten aan Cambridge is toegelaten:   “Het is 100% de eigen verdienste van Lennart”.  
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...