Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succesvol gebruik Digitaal Toetsen bij decentrale selectie Geneeskunde

19 maart 2013

Op zaterdag 16 maart 2013 heeft de eerste ronde van de decentrale selectie van de opleiding Geneeskunde plaatsgevonden. Gedurende het selectieproces wordt er bepaald of een kandidaat geschikt is om Geneeskunde te mogen studeren. Voor het eerst werd er bij deze selectie gebruikgemaakt van de digitale toetsfaciliteiten van de RUG.

Er deden meer dan 900 kandidaten mee aan de eerste selectiedag. De toetsing bestond uit twee delen, een papieren gedeelte en een digitaal gedeelte. Beide toetsen waren verspreid over de dag, om de capaciteit van de digitale toetsfaciliteiten zo goed mogelijk te benutten. Het digitale gedeelte werd in Nestor afgenomen en bevatte ook een aantal videofragmenten. Iedere deelnemer kreeg daarvoor een koptelefoon aangeboden.

Om het risico op technische problemen te verlagen is de digitale toetsomgeving van tevoren uitgebreid getest. Ook heeft er een stresstest plaatsgevonden om de capaciteit van Nestor en de videoserver van de RUG te testen. Op de dag van de selectie waren er geen noemenswaardige problemen en konden alle kandidaten de toets afleggen.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...