Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succesvol gebruik Digitaal Toetsen bij decentrale selectie Geneeskunde

19 maart 2013

Op zaterdag 16 maart 2013 heeft de eerste ronde van de decentrale selectie van de opleiding Geneeskunde plaatsgevonden. Gedurende het selectieproces wordt er bepaald of een kandidaat geschikt is om Geneeskunde te mogen studeren. Voor het eerst werd er bij deze selectie gebruikgemaakt van de digitale toetsfaciliteiten van de RUG.

Er deden meer dan 900 kandidaten mee aan de eerste selectiedag. De toetsing bestond uit twee delen, een papieren gedeelte en een digitaal gedeelte. Beide toetsen waren verspreid over de dag, om de capaciteit van de digitale toetsfaciliteiten zo goed mogelijk te benutten. Het digitale gedeelte werd in Nestor afgenomen en bevatte ook een aantal videofragmenten. Iedere deelnemer kreeg daarvoor een koptelefoon aangeboden.

Om het risico op technische problemen te verlagen is de digitale toetsomgeving van tevoren uitgebreid getest. Ook heeft er een stresstest plaatsgevonden om de capaciteit van Nestor en de videoserver van de RUG te testen. Op de dag van de selectie waren er geen noemenswaardige problemen en konden alle kandidaten de toets afleggen.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...