Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succesvol gebruik Digitaal Toetsen bij decentrale selectie Geneeskunde

19 maart 2013

Op zaterdag 16 maart 2013 heeft de eerste ronde van de decentrale selectie van de opleiding Geneeskunde plaatsgevonden. Gedurende het selectieproces wordt er bepaald of een kandidaat geschikt is om Geneeskunde te mogen studeren. Voor het eerst werd er bij deze selectie gebruikgemaakt van de digitale toetsfaciliteiten van de RUG.

Er deden meer dan 900 kandidaten mee aan de eerste selectiedag. De toetsing bestond uit twee delen, een papieren gedeelte en een digitaal gedeelte. Beide toetsen waren verspreid over de dag, om de capaciteit van de digitale toetsfaciliteiten zo goed mogelijk te benutten. Het digitale gedeelte werd in Nestor afgenomen en bevatte ook een aantal videofragmenten. Iedere deelnemer kreeg daarvoor een koptelefoon aangeboden.

Om het risico op technische problemen te verlagen is de digitale toetsomgeving van tevoren uitgebreid getest. Ook heeft er een stresstest plaatsgevonden om de capaciteit van Nestor en de videoserver van de RUG te testen. Op de dag van de selectie waren er geen noemenswaardige problemen en konden alle kandidaten de toets afleggen.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...