Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succesvol gebruik Digitaal Toetsen bij decentrale selectie Geneeskunde

19 maart 2013

Op zaterdag 16 maart 2013 heeft de eerste ronde van de decentrale selectie van de opleiding Geneeskunde plaatsgevonden. Gedurende het selectieproces wordt er bepaald of een kandidaat geschikt is om Geneeskunde te mogen studeren. Voor het eerst werd er bij deze selectie gebruikgemaakt van de digitale toetsfaciliteiten van de RUG.

Er deden meer dan 900 kandidaten mee aan de eerste selectiedag. De toetsing bestond uit twee delen, een papieren gedeelte en een digitaal gedeelte. Beide toetsen waren verspreid over de dag, om de capaciteit van de digitale toetsfaciliteiten zo goed mogelijk te benutten. Het digitale gedeelte werd in Nestor afgenomen en bevatte ook een aantal videofragmenten. Iedere deelnemer kreeg daarvoor een koptelefoon aangeboden.

Om het risico op technische problemen te verlagen is de digitale toetsomgeving van tevoren uitgebreid getest. Ook heeft er een stresstest plaatsgevonden om de capaciteit van Nestor en de videoserver van de RUG te testen. Op de dag van de selectie waren er geen noemenswaardige problemen en konden alle kandidaten de toets afleggen.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:38

Meer nieuws