About usNews and EventsNews articles

Nieuwe opdrachten voor Kenniscentrum Landschap

28 maart 2013

Het Kenniscentrum Landschap van de RUG heeft begin maart van de Provincie Overijssel de opdracht gekregen om de Cultuurhistorische Waarden Kaart van deze provincie op tal van onderdelen te vernieuwen en aan te vullen. Deze digitale kaart met achterliggend Geografisch Informatie Systeem vormt een belangrijk onderdeel van het erfgoedbeleid en omgevingsbeleid van de Provincie Overijssel. De RUG kreeg deze complexe opdracht vanwege haar hoogwaardige kennis van zowel de landschapsgeschiedenis als van geavanceerde cultuurhistorische GIS-systemen. Vanwege de hoge beleidsurgentie zal de komende maanden met maar liefst vier projectmedewerkers aan dit grote project worden gewerkt.

Eveneens in maart kreeg het Kenniscentrum Landschap van de Regio Groningen-Assen een opdracht voor nader onderzoek naar de kwaliteit van stads- en dorpsranden in deze regio én voor een landschapshistorisch onderzoek van het landinrichtingsgebied van het Koningsdiep (Friesland). Dankzij dit soort derde geldstroomprojecten verdiept het Kenniscentrum Landschap haar wetenschappelijke expertise op diverse terreinen en biedt het werkgelegenheid en werkervaring aan verschillende jonge onderzoekers. Ook wordt een deel van het geld ingezet voor het versterken van het masterprogramma Landschapsgeschiedenis en voor de verdere opbouw van het Kenniscentrum Landschap. Al sinds 2010 zet het centrum zich in voor de valorisatie van wetenschappelijke onderzoeksresultaten in diverse maatschappelijke toepassingsvelden.

Nader informatie kan worden verkregen bij prof.dr.ir. Theo Spek (hoofd Kenniscentrum Landschap), theo.spek@rug.nl.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:35